„Szívvel-lélekkel ment mindenki”

Az Érdi VSE felnőtt első csapata vereséget szenvedett az NB II Nyugati csoportjában, miután az ETO FC Győrtől a vendégek 81. percben szerzett góljával 1–0-ra kikapott, emellett az Érdi VSE második csapata, az U19-es, U17-es, U15-ös és U14-es együttes is pályára lépett – számolt be róla a klub honlapja.

Hasonló tartalmaink:

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 14. fordulójában Molnár László együttese ugyan fölényben játszott, ám 2–1-es vereséget szenvedett a Dunavarsányi TE második csapatától.

Az első csapatból visszajátszott Bozsoki Imre, akit korábban a bajnokságban négy, a kupában három meccsre tiltottak el, ám az ETO FC Győr elleni találkozóval ezt letöltötte, így a második csapatban (góllal) tért vissza, ám a Sárvár elleni találkozón már Limperger Zsolt együttesét erősíti.

„Rengeteg helyzetünk volt. Ha az első félidőben nem rúgtunk tizenkét szögletet, akkor egyet sem… Meglepő módon viszont nem sikerült ezekből kaput találnunk és ugyanez a helyzet a szabadrúgásokkal is. Tehát a rögzített játékhelyzetek semmi mást nem kívánnak, csak koncentrációt, de valamiért figyelmetlenek voltunk. Maradt a szépítés. Érdekes volt látni, hogy fölényben játszunk, mégsem sikerül ezt eredményre váltani. A helyzetkihasználásunkon múlt minden. Voltak lehetőségeink, de volt, hogy a tizenhatoson belülről nem találtuk el az üres kaput. Apró figyelmetlenségek és kapkodás jellemezte részünkről a második félidőt. Mindenáron gólt akartunk lőni és nyerni, ami az őszt tekintve várható és elvárható, de ott és akkor siettünk, amikor nem kellett volna. Nagyon elcsépelt, de sem pro, sem kontra nem tudok kiemelni senkit, ha mindenáron ki kellene emelnem, akkor az egész társaságot kiemelném, mert szívvel-lélekkel ment mindenki.” – mondta az Érdi VSE második csapatának edzője, Molnár László.

Az Érdi VSE U19-es csapata 9–0-ra kikapott hazai pályán a Százhalombattai VUK SE-től az NB III Középnyugati csoportjában, ám a korosztályos gárdának nélkülöznie kellett kapusát.

„Kapus nélkül álltunk ki, mert a kapusunk nemrég megsérült. Ez pedig óriási hátrány, mert a srácok is úgy vannak vele, hogy ha kapura megy a labda, akkor ötven-ötven százalék az esély, hogy gól vagy nem gól, míg kapussal sokkal magabiztosabbak. Ha az a három-négy ember fizikálisan olyan állapotban lenne, akkor ez egy ikszes mérkőzés lett volna, mert helyzeteink voltak bőven. Olyanokból voltak helyzeteink, amiket edzésen gyakoroltunk és ezt megoldották a gyerekek. Ebből kellene több és az edzéslátogatottságból. A hozzáállásuk teljesen rendben volt. A végén szétestünk és kaptunk három gólt, amit nem kellett volna. Pláne úgy, hogy kettő nullnál nekünk volt százszázalékos ziccerünk ezt kihagytuk és kaptunk egy gólt belőle. Az pedig nem mindegy, hogy kettő egy vagy három null. Amíg fizikálisan bírtuk, egyenrangú partnerek voltunk.” – mondta Németh József, a korosztályos csapat edzője.

Az U17-es csapat az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában a Százhalombattai VUK SE ellen hátrányból felállva arattak kétgólos győzelmet.

A találkozó előtt a korosztályos együttes edzője, Habos Gábor leszögezte, mindenképp nyerniük kell a Százhalombatta ellen, s várakozásai igazolást nyertek, hiszen a két gólig jutó Fikó Balázs mellett Pintér Olivér és Bessenyei Zalán is betalált, így 4–2-re nyertek az érdiek. Ennek ellenére az edző szerint ennél is nagyobb arányban is győzhettek volna.

„Gyengén kezdtünk. Ennek nem tudom, mi volt az oka, talán, kicsit meg voltunk lepődve. Ekkor jobb volt a Százhalombatta, kaptunk is egy gólt. Utána egyre több támadásunk volt, elkaptuk a fonalat. Érett az egyenlítés, és ez meg is történt, majd már vezettünk. Sok helyzetet kihagytunk, már az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de a futball törvényszerűsége, hogy a lefújás előtt egy hibánkat kihasználva kiegyenlített a Százhalombatta. A második félidőben, ahogy elfáradt az ellenfél, felőröltük őket. Lehetett volna a végén nyolc, tíz is.” – értékelt Habos Gábor, az U17-es csapat edzője.

U17-es egységünk hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel hetedik helyen áll a tabellán, de az élmezőny is elérhető közelségben van.

Hátrányából ugyan fordított az Érdi VSE U15-ös csapata az NB II Középnyugati csoportjának 17. fordulójában, ám az emberelőny ellenére a mérkőzés utolsó percében a Kelen SC egyenlíteni tudott, így Habos Gergely fiai 2–2-es döntetlent játszottak.

„Minden elismerésem a srácokat illeti. Küzdöttek, hajtottak, nyerni akartak. Láttam a tüzet a szemükben, amit szerettem is volna. Ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja, hogy a végeredmény 2–2, akkor valószínűleg kacagok egy nagyot és azt mondom „úgy legyen”. A játék képe alapján azt mondom, hogy az iksz teljesen reális, mert a Kelennek az első tíz-tizenöt percben volt három óriási ziccere, amit ha belőnek, valószínűleg a találkozót is eldöntik, de kimaradt, mi pedig könyörtelenül kihasználtuk az ellenfél két megingását. A kiállítás után sajnos egyáltalán nem mutatkozott meg az emberfölényünk, bár voltak biztató helyzeteink, amivel lezárhattuk volna a három pont sorsát, de nem sikerült, és ugyanúgy, mint az első gólt, a másodikat is rögzített szituációból kaptuk. Fájó az egészben, hogy az utolsó pillanatban történt mindez, de nem tudok mérges lenni, mert a srácok átlagon felül teljesítettek. Remélem ez a fajta mentalitás a jövőben is megmarad, dolgozunk tovább, készülünk a Diósd elleni meccsre.” – mondta Habos Gergely, az U15-ös korosztály edzője.

Ugyan a Kelen SC 9–1-es győzelmet aratott az Érdi VSE ellen az NB II Középnyugati csoportjának 17. fordulójában, de az érdiek edzője ettől függetlenül pozitívan látja a találkozót. Koller József januárban kezdte meg a közös munkát az U14-es korosztállyal, ám ahogy már az évad előtt is mondta, dolgukat nagyban megnehezítette, hogy az előre leegyeztetett edzőmeccsek elmaradtak, így a tavaszi idényben a Kelen SC elleni volt az együttes második mérkőzése.

„Hetvenöt percig tudom dicsérni a csapatot. Az utolsó öt perc nem sikerült. Fizikálisan jóval erősebb volt az ellenfél, de nem ijedtünk meg. Viszontláttam játékelemeket, amiket gyakoroltunk. Nem rúgtuk el a labdát, hanem megpróbáltunk játszani, bátran, lendületesen, ahogy megbeszéltük. Megvolt a tolódás. Alakul a letámadás. Védekezésben voltak hibák, amikből gólokat kaptunk. Hagytuk lőni az ellenfelet. Messziről védekeztünk. A végén szétestünk. Javítani kell a hibákat.” – értékelt az U14-es együttes 9–1-es veresége után Koller József.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 14. forduló
Dunavarsányi TE II–Érdi VSE II 2–1 (1–0)
Gólszerző: Bozsoki (75.)

U19, NB III, Középnyugati csoport, 15. forduló
Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 0–9 (0–4)
Jók: Felde Márk, Végh Norbert, Sztojka Renátó, Székely Bertalan

U17, NB III, Középnyugati csoport, 15. forduló
Érdi VSE–Százhalombattai VUK SE 4–2 (2–2)
Gólszerzők: Fikó (33., 60.), Pintér O. (41.), Bessenyei Zalán (65.)
Jók: 
Fikó Balázs, Pintér Olivér, Orosz Balázs

U15, NB II, Középnyugati csoport, 17. forduló
Kelen SC–Érdi VSE 2–2 (1–2)
Gólszerzők: Berki (24.), Orsós (28.)
Jók: 
Nagy Richárd, Domján Bence, Kertész Bence

U14, NB II, Középnyugati csoport, 17. forduló
Kelen SC–Érdi VSE 9–1 (4–0)
Gólszerző: Hócza Zoltán (23.)
Jók:  Sztakó Benjámin, Kocsisz Nikolasz, Vida Alex

Következő mérkőzés:
Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 15. forduló
03.12. 15.00:
 Érdi VSE–Szigetszentmárton KSE
03.12. 11.00, U19: Diósd–Érdi VSE
03.12. 09.00, U17: Diósd–Érdi VSE
03.12. 12.00, U15: Érdi VSE–Diósd
03.12. 10.00, U14: Érdi VSE–Diósd

Címkék