Az utolsó pillanatban lett döntetlen

Fordulatos mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszottunk az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában a Csepel FC ellen, hazai pályán. A Csepel vezető gólja után fordítani tudott az Érd, a végén mégis meg kellett elégednie egy ponttal.

Hasonló tartalmaink:

Limperger Zsolt ezúttal nem számíthatott Balázsovics Mátéra, aki a Sárvár elleni találkozón begyűjtötte ötödik sárga lapját, így a fiatal csatár eltiltását töltötte, további, a csapathoz kapcsolódó hír, hogy az Érdi VSE vezetősége hét közben benyújtotta NB II-es licenckérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetség felé.

Az első percekben már jól látható volt, amit Limperger Zsolt nyilatkozott a meccs előtt, azaz egy masszív, jól záró védelem érkezett, s ugyan mi domináltunk, az első lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor Bozsoki Imre rossz passza után korábbi játékosunk, Korozmán Norbert jobb oldalról lőtt fölé. Ezt követően Koós Gábor enyhén jobbról, húsz méterről leadott lövését védte Lőrincz Péter.

A tizenötödik percben Melczer Vilmos lőtt ballal, középről, de kísérlete jócskán fölészállt. Az érdiek folyamatos támadásait egyelőre hatástalanítani tudták a vendégek.

A tizenhetedik percben egy baloldali szabadrúgás után a kifejelt labdát Kelemen Patrik tizenhatról, középről lőtte kapura, ám lövése a felsőlécen csattant.

A huszadik percben egy jobboldali keresztlabdára érkezett a hosszún Teplán János, ám lövés helyett kettőt tolt rajta és nagyon mellélőtt.

A huszonkettedik percben is egy veszélyes kontrát vezettek a csepeliek, ám a jó ütemben kilépő Tóth Csaba elől Kertész Ferenc felszedte a labdát.

A huszonnyolcadik percben Tárkányi Gergő és Koós Gábor összjátéka után utóbbi ugratta ki Kelement, ám Lőrincz és Giuliano Durso közös erővel menteni tudtak az érdi támadó elől.

A harmincharmadik percben megtört a csepeliek november ötödike óta góltalansági szériája, amikor Tóth Csabát ugratták ki, s őt nem merte buktatni Bozsoki Imre, lövése pedig a kapu bal oldalán landolt. A foci ismét bizonyította, hogy büntet, a domináló csapat került hátrányba…

Hamar egyenlíthetett volna az érdi csapat, ám Melczer lövését kitolták, ám a következő percben Korozmán életerős lövése után a Kertészrtől kipattanó labdát Ország mentette a vendégek elől.

A félidő vége előtt egy perccel Kelemen Patrik lövése/beadása szállt el a hosszún  Koós Gábor előtt.

Az első játékrész utolsó pillanataiban még Melczer lőtt egyet ballal, ám a lapos kísérletet védte a csepeli kapus.

A fordulás után Pintér Nikola érkezett Kónya Benjámin helyett. A negyvenhetedik percben egy beadás után Tárkányi fejelt mellé.

Az ötvenharmadik percben egy baloldali akció után Melczer Vilmos tüzelt közelről, éles szögből, lövését védte Lőrincz. Egy perccel később csúnyán felrúgták középen, húsz méterre a kaputól, aztán Koós Gábor lövése a sorfalon megpattanva vágódott a csepeli kapuba (1–1).

Az egyenlítés után is bőven akadtak lehetőségeink, folyamatosan támadtunk, szép akciókat vezettünk, ám lövésig nehezen jutottunk el. A 63. percben aztán Kelemen Patrik tizennyolc méterről eleresztett, középre tartó lövése sem jelentett akadályt Lőrincz Péternek.

A 65. percben Melczer Vilmos lőtt a kapuba, de a partjelző lest jelzett, így maradt a döntetlen.

A 73. percben egy csepeli szöglet után kontráztunk, Kelemen Patrikot hárman sem tudták lerántani, majd remekül ugratta ki Koós Gábort, aki viszont fölélőtt.

A 76. percben előbb Melczer Vilmos lövését védte a vendégek kapusa, majd Koós ismét fölélőtt.

A hajrá előtt a csepelieknek volt egy ígéretes lehetőségük, ám a baloldali beadás elgurult a gólvonal előtt, míg az érdiek folyamatosan támadtak.

A 84. percben Kelemen Patrikot indították, Lőrincz rosszul jött ki a kapuból, s buktatta az érdi támadót, így tizenegyeshez jutottunk, melyet Melczer higgadtan értékesített (2–1).

„Az első félidőt megint odaadtuk az ellenfelünknek, a másodikban jól játszottunk. A végén egy szerencsétlen gólt kaptunk, ami nem volt csúnya, de egy bajnokesélyes csapatnak nem szabad a 93. percben gólt kapnia.” – értékelt Limperger Zsolt.

„Nem volt téma nálunk, hogy mikor rúgtunk utoljára gólt. A fontos az volt, hogy meccsről-meccsre fejlődjünk, megszerezze azokat a pontokat, amik a bennmaradáshoz szükségesek. Ez most benne volt a meccsben. Összességében egy nagyon jó találkozót játszottunk. Az első félidőben teljesen a mi akaratunk érvényesült. Volt két-három lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a találkozót. Aztán jött az Érd és egy szerencsésen megpattanó labdával mentálisan megfordította a mérkőzést. Ott el is bukhattuk volna a mérkőzést… A szerencsefaktor most mellettünk volt.” – fogalmazott a Csepel FC vezetőedzője, Gabala Krisztián.

„Az első félidőben nem volt három normális passzunk. Nem tudtuk széthúzni a védelmüket, beálltak. Nekünk muszáj volt gólt lőnünk, kontrázni akartak és lőttek is egy gólt. A második félidőben már több támadóval álltunk fel, megfordítottuk a meccset, aztán a srác eltalálta harmincról az utolsó percben…” – mondta Pallagi Botond.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
Érdi VSE–Csepel FC 2–2 (0–1)
Érd, 200
néző. Vezette: Szabó L. (Punyi, Ambrus)

Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós (Ebedli, 88.), Kónya (Pintér N., a szünetben), Pallagi, Melczer – Kelemen, Tárkányi (Palásthy, 83.)
Edző: Limperger Zsolt

Csepel FC: Lőrincz P. – Hesz, Szabó Ádám, Haraszkó, Durso, Teplán – Fisli, Tóth Csaba, Korozmán, Somodi (Bencze, 68.) – Dévai.

Gólszerzők: Koós G. (53.), Melczer (84. – tizenegyesből) ill. Tóth Csaba (33.), Szabó Ádám (93.)

Címkék