Három érem Pisából!

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett az UTE két érdi kerekesszékes vívója, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna az ötállomásos világkupa-sorozat második helyszínén, az olaszországi Pisában.

Hasonló tartalmaink:

A két érdi közül Krajnyák mind tőrben, mind párbajtőrben elindult az A-kategóriában. A párbajtőrözőknél csoportja élén végzett, a legjobb tizenhat között olasz (15:1), nyolc között izraeli versenyzőt búcsúztatott (15:6), majd az elődöntőben lengyel riválisától vereséget szenvedett (10:15), így bronzéremmel zárta a párbajtőrversenyt.

Dani Gyöngyi ezúttal csak a tőrözők B-kategóriájába nevezett, itt a csoportkörben hat győzelemmel és két vereséggel végzett, s másodikként meccs nélkül jutott a nyolc közé, ahol francia ellenfelét múlta felül (15:2), majd az elődöntőben grúz riválisának nem kegyelmezett (15:3), s a lendülete a fináléig kitartott, ahol a francia Cecile Demaude-ot szoros meccsen verte 15:12-re, így aranyérmet szerzett!

A pisai verseny második napján Krajnyák Zsuzsanna a tőr, A-kategóriában volt érdekelt, ahol a csoport második helye után lengyel ellenfelét verte (15:2), majd honfitársát, Hajmási Évát kiélezett küzdelemben búcsúztatta (15:10), az elődöntőben olasz versenyzőt ejtett ki (15:9), viszont a döntőben az ukrán Natalija Morkvics megállította az érdi sportoló menetelését (15:11), így Krajnyák bronzérme után ezüstérmet is szerzett.

A világkupa-sorozat összesen öt állomásból áll, az egri és pisai versenyek után, májusban a holland Stadskanaal, júliusban a lengyel főváros, Varsó, míg szeptemberben az Egyesült Államokbeli Atlanta lesz a házigazda.

 

Címkék