Idén még nem érinti az utazókat a vasútfejlesztés

Bár elkezdődött a kivitelezés, 2017-ben várhatóan nem okoz még komolyabb kényelmetlenséget a Kelenföld – Százhalombatta közötti vasútfejlesztés.

Hasonló tartalmaink:

A részletekről Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatott.

A NIF teljes egészében korszerűsíti a Kelenföld – Százhalombatta közötti, 20,5 kilométeres vasútszakaszt. Az állomásokon 55 centiméter magas peronok épülnek, amelynek köszönhetően mindenhol szintbe kerül a felszállás. Emellett liftek, rámpák, alul- és felüljárók valósulnak meg a kényelmesebb és biztonságosabb gyalogos közlekedéses érdekében. Kicserélik a teljes felsővezeték-rendszert és korszerű térvilágítási rendszert hoznak létre. A felújítás keretében összesen 182 P+R parkoló- és 100 kerékpártároló-helyet létesítenek, valamint összesen 13 kilométeren emelnek zajárnyékoló falat.

Jelenleg a kivitelezést előkészítő munkálatok zajlanak: bozótot, cserjét irtanak, kijelölik a felvonulás útvonalait, de Érden már a részleges vágánybontás is elkezdődött. Folyamatosan biztosítják a vonatforgalmat, de késésekre és korlátozásokra számítani kell. Hamarosan megkezdődik a kivitelezés Budafokon is, amelyet december végére terveznek befejezni.

Az utazóközönség buszokkal történő szállítására szakaszosan és 2018-tól lehet számítani. A teljes projekt, amelynek költsége 55,3 milliárd – uniós, illetve hazai forrásból – 2020-ra fejeződik be. Az után kezdődik meg a vasútkorszerűsítés második szakasza, amely a Százhalombatta – Pusztaszabolcs közötti pályát érinti. Jelenleg a kivitelezés közbeszereztetését készíti elő a NIF, a tervek szerint a második negyedévben teszik közzé a tendert.

(forrás: HalomTv)
Címkék