Forgalmi rend változás az Angeli úti átjárónál

A Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése miatt ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől az Angeli úti szintbeni útátjárót.

Hasonló tartalmaink:

A következő egy hónapban a régi vasúti pályaszerkezet bontását, valamint az új vasúti pályaszerkezet építését végzi a vállalkozó ezen a szakaszon. A kivitelezési munkák megvalósításához szükséges az Angeli úti szintbeni útátjáró ideiglenes lezárása.

A kizárás ideje alatt – tervezetten 2018. szeptember 18. – 2018. október 18. között – a gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetés a lezárt útátjáróban, valamint a buszközlekedés az átjáró mindkét oldalán ideiglenesen kialakított megállóhelyeken (buszfordulókban) folyamatosan biztosított lesz.

A közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút:

Barackos út – Bányalég utca – M6 felüljáró

A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

A Kelenföld – Százhalombatta vonalszakasz fejlesztésének részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. A beruházás ütemtervnek megfelelően halad, várhatóan 2020 év végén fejeződnek be a munkálatok.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Címkék