Többmilliárdos útfelújítási program indulhat

Megjelent a “Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” című területi felhívás, amelyre Érd a Modern Városok Program keretein belül három programot nyújtott be – közölte T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.  A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló tervezett támogatási keretösszeg 6,96 Milliárd forint. Erre pályázik a város.

Hasonló tartalmaink:

A pályázattal olyan fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósulhatnak meg Érd Megyei Jogú Város területén, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

T. Mészáros András a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy három programpont közül az “A” azonosítójú  jelöli az önkormányzati tulajdonú nagy forgalmú csomópontokat. Ebben a programban szerepel az Ercsi út – Szabadság tér – M6-os autópálya közötti útszakasz felújítása; az Intéző- Júlia utca-  Karolina utca Ercsi úti csomópontjainak forgalombiztonsági kialakítása. Az “A” jelű programban szerepel még a Búvár utca és Burkoló utca közé tervezett oktatási komplexum megközelítését szolgáló útvonal megépítése, a Velencei út – Elöljáró utcai csomópontnak a fejlesztése, a Szent István út – Kossuth Lajos út  csomópontjának a fejlesztése, a Szent István út – Damjanich utca- Tárnoki út – Lőcsei út csomópontjainak a fejlesztése, a Budai út – Diósdi úti csomópontnak a fejlesztése, a Felső utca – Karolina utca – Kinga utca szakaszának biztonságos forgalmi renddel való átalakítása és a forgalomtechnikai eszközök felépítése, a Bajcsy Zsilinszky Endre út – Daróczy utcai csomópontnak a fejlesztése, a Sóskúti út – Szovátai utca – Fütő utca csomópontjának a fejlesztése, a Diósdi út – Csaba utca csomópontnak a fejlesztése, a Riminyáki út – Gellért utcai csomópont fejlesztése, valamint a Csaba utca – Ürmös utca – Tárnoki út csomópontjának a fejlesztése.

A “B” programról a polgármester elmondta, hogy az önkormányzati tulajdonú és a közösségi közlekedéssel érintett útszakaszokat érint.   Ebbe beletartozik a Sóskúti út – Bem tér – Szovátai utca közötti szakasz, aminek a felújítását tervezik, majd innen folytatnák a Szovátai utca-  Sóskúti út – Szigetvári utca felé a rekonstrukciót. Ebbe a programba tervezik még a Szövő utca – Törökbálinti út – Lakatos utca felújítását, az Alsóerdősor utca – Eperfa utca – Folyondár utca rekonstrukcióját, a Folyondár utca és a Törökbálinti úti elágazáshoz vezető út megújítását és a Szent István út – Tárnoki út – Kossuth Lajos utca újjáépítését.

T. Mészáros András a felsorolást követően hangsúlyozta, hogy a felújításoknak köszönhetően nagyon nagy mértékben javul a közlekedés Érden.

A C programnak köszönhetően pedig körforgalom épül a Zámori út  és a Vadlúd utca; a Fehérvári út és a Zámori út kereszteződésében, új út épül a Fehérvári út és a 7. számú főút között, valamint fejlesztik a Törökbálinti utat a Bajcsy-Zsilinszky út  és a Felsővölgyi utca között.

(fotó: Velencei út – Elöljáró utcai csomópont)

Címkék