Minden eddiginél többen

Az elmúlt években tizenhét, tizenhat, illetve három évvel ezelőtt hét fővel képviseltették magukat az érdiek a tollaslabda diákolimpiai országos döntőn, ám ezúttal óriási létszámmal, harminc fővel vesznek részt az Érdi VSE sportolói a kiskunfélegyházi megmérettetésen.

Hasonló tartalmaink:

Januárban az Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Pest megyei diákolimpiai döntőről az A-kategóriában tizennégyen, februárban, a szintén hazai Észak-Magyarországi területi döntőről pedig tizenheten jutottak be a március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán rendezett tollaslabda országos diákolimpiai döntőbe, így harmincegy versenyző szerzett indulási jogot. Végül Egri Bence betegség miatt lemondta a versenyt, s így „csak” harminc fő képviseli az érdieket, amely minden eddiginél nagyobb létszámot jelent.

A január elején rendezett Pest megyei döntőn az A-kategória dobogósai egyenes ágon jutottak be az országos döntőbe, míg az ott első három helyen végző B-kategóriások a februári, ugyancsak érdi rendezésű Észak-Magyarországi területi döntőbe jutottak, ahonnan aztán az érdiek további tizenhét sportolója kvalifikálta magát a kiskunfélegyházi fináléra.

Az Érdi VSE sportolóinak a végső győzelemre több kategóriában is nagy esélyük van. Matematikai alapon például az A-kategóriában első korcsoportos fiúknál négyen is résztvevők, de a kettes és négyes korosztályban is két-két fiú indul, igaz, utóbbi korosztályban a lányoknál Bugyenszki Adrienn és Boros Zsófia is érdekelt lesz.

A B-kategóriások esetében a hármas korcsoportos fiúknál is három érdi lép pályára, a lányoknál pedig a hármas és négyes korcsoportban lesz három-három induló. A kettes korcsoportban eredetileg Egri Bence is bejutott, ám végül betegség miatt nem tud részt venni a versenyen, így csak Horváth Levente és Kis-Kasza Fábián lesz ott érdi részről.

Az A-kategóriában két, huszonegy pontig tartó szettet kell nyerniük a versenyzőknek, míg a B-kategóriában két, hosszabbítás nélküli, tizenegy pontig tartó játszma jelenti a győzelmet.

Az országos döntő sorsolása egyelőre nem ismert, így Tinka Lajos, az érdiek edzője egyelőre nem tudott konkrétumokat mondani a várakozásokat illetően, de azt elmondta, hogy szeretnék megvédeni B-kategóriás csapatbajnoki címüket, valamint természetesen sok érmet szeretnének gyűjteni, de azok színeit egyelőre nem tudta megjósolni, hiszen a sorsolás is sokat számít.

Az indulók mindegyike az Érdi VSE sportolója, az iskolák megoszlásában huszonkét versenyző az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános iskola tanulója, a Bolyai János Általános Iskolát hárman, a Százhalombattai Széchenyi Szakgimnázium és Gimnáziumot ketten, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumot, a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnáziumot és az Érdligeti Általános Iskolát egy-egy diák képviseli az országos döntőben.

Országos döntőbe jutottak (zárójelben: a sportolók iskolái):

A-kategória
I. korcsoportos fiú
: Harmos Boldizsár (Batthyány), Szabó Domonkos Attila (Érdligeti), Körmendi Gergely (Batthyány), Zsarnai Milán (Batthyány)

I. kcs. lány: Kis-Kasza Arabella (Batthyány)

II. kcs. fiú: Dulcz Domos (Bolyai), Zsarnai Marcell (Batthyány)

II. kcs. lány: Schvirján Zsófia (Batthyány)

III. kcs. fiú: Kis-Kasza Miklós (Batthyány)

IV. kcs. fiú: Tóth Róbert (Batthyány), Dulcz Bende (Bolyai)

IV. kcs. lány: Bugyenszki Adrienn (Batthyány), Boros Zsófia (Bolyai)

V. kcs. fiú: Dulcz Zsombor (Arany János, Százhalombatta)

B-kategória
II. kcs. fiú:
Horváth Levente (Batthyány), Kis-Kasza Fábián (Batthyány)

II. kcs. lány: Harmos Borbála (Batthyány)

III. kcs. fiú: Harmos Márton (Vörösmarty), Nika Roland (Batthyány), Nikolics Dominik (Batthyány)

III. kcs. lány: Nagy Eszter (Batthyány), Becker Vanda (Batthyány), Villás Vivien (Batthyány)

IV. kcs. fiú: Horváth Bence (Batthyány), Nagy Richárd (Batthyány)

IV. kcs. lány: Györgylőrincz Krisztina (Batthyány), Perényi Zsófia (Batthyány), Szabó Fanni (Batthyány)

V. kcs. lány: Füredi Anita (Széchenyi, Százhalombatta)

VI. kcs. fiú: Schvirján Olivér (Széchenyi, Százhalombatta)

Korosztályok:
I. korcsoport:
 2008-ban vagy később születettek
II. korcsoport: 2006-2007-ben születettek
III. korcsoport: 2004-2005-ben születettek
IV. korcsoport: 2002-2003-ban születettek
V. korcsoport: 2000-2001-ben születettek
VI. korcsoport: 1997-1998-1999-ben születettek

 

Címkék