A Föld órája

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Hasonló tartalmaink:

A Föld órája 2017-ben március 25-én (szombaton) lesz 20:30 és 21:30 között. Idén minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz világszerte. Az új 60+ jelkép pedig arra ösztönöz, hogy ne csak a Föld órája 60 percében figyeljünk energiafogyasztásunkra, környezetünkre.

A Föld óráján minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A WWF Magyarország a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a Föld órájával idén az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít. Fenntartható módon élünk? Vizsgáljuk meg fogyasztásunkat és ökológiai lábnyomunkat!

A globális kezdeményezéshez csatlakozni és regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon lehet.

A március igen sűrű a környezetvédelmi programok tekintetében, ugyanis március 25-én 20:30-kor egy órára elsötétül a föld a Föld órája kezdeményezésre, illetve előtte 3 nappal, vagyis március 22-én tarjuk a víz világnapját. E két programról a Százhalombattai Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat elnökével, Tápai Mónikával beszélgetünk.

Címkék