Viadalok kilenc sportágban a hétvégén

Labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, floorball, úszás és cselgáncs – ez azon sportágak sora, amelyekben a térség csapatai érdekeltek a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

A kézilabdázók részletes programját ide kattintva érheti el, míg a labdarúgók meccseit itt tekintheti meg.

Úszás

Az Érdi Úszó Sport Nonpofit Kft. felnőtt és junior sportolóival a szlovákiai Besztercebányán áll rajtkőre hétvégén. A kétnapos viadalon elért eredmények beszámítanak a nyári, budapesti vizes-világbajnokság kvalifikációs eredményeibe, illetve a szintén nyári, az Egyesült Államokbeli Indianapolisban rendezett junior-vébé eredményeibe is, ahogy az izraeli Netanyában rendezett junior Eb-re, és a nyári, győri Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is, valamint a nyári Universiadera is.

A besztercebányai viadalon harminc ország képviselteti magát, a versenykiírás szerint Algéria, Azerbajdzsán, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, India, Izrael, Dél-Afrika, Costa Rica, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Lengyelország, Ausztria, Románia, Ruanda, Szerbia, Svájc, Olaszország, Ukrajna, Nagy-Britannia, Svédország, Hong Kong és Panama is képviselteti magát a házigazdák mellett.

A versenyszámok közül kettő versenycsúcsát a Százhalombattai VUK SE úszója, Grátz Benjámin tartja, aki 2015-ben 200 m háton és 200 m vegyesen is rekordot úszott, de a férfiaknál további három szám csúcsát magyar tartja, míg a nőknél Sebestyén Dalma két rekordja fűződik magyarokhoz.

Vízilabda

Az ÉRD Arénában rendezik a Dunántúli Vízilabda Liga gyermekbajnokságának négy rájátszásmeccsét. Az A-csoport alsóházának harmadik körében a Szekszárdi SKC, az Alfa SC, a Mohács és a Velence Plus csapatai szállnak vízbe.

Dunántúli Vízilabda Liga, Gyermek, A-csoport, Rájátszás, Alsóház, 3. forduló, ÉRD Aréna
03.25., 10.00:
Szekszárdi SKC–Alfa SC
03.25., 11.00: Mohács–Velence Plus
03.25., 12.15: Szekszárdi SKC–Velence Plus
03.25., 13.15: Mohács–Alfa SC

Kosárlabda

A férfi kosárlabdacsapatok közül az NBI/B (másodosztály) Nyugati csoportjában az MTK Törökbálint vasárnap délután lép pályára a Budafok vendégeként, a Treff 07 SE az NB II Közép A-csoportjában a Dunaharaszti MTK vendége lesz, míg a Százhalombattai KSE egy másik Budafoknál vendégeskedik az NB II Közép B-csoportjában.

NB I/B Nyugati csoport, 21. forduló
03.26., 17.00: 
Budafok–MTK Törökbálint

NB II, Közép A-csoport, 22. forduló
03.26., 17.00: 
Dunaharaszti MTK–Treff 07 SE

NB II, Közép B-csoport
22. forduló, 03.27., 20.30:
 Budafok–Százhalombattai KSE

Röplabda

A női röplabda NB I alsóházi rájátszásának küzdelmei Budaörsön kezdődnek pénteken. A tizenegy csapatos NB I-es bajnokságban a Palota RSC előtt tízedikként végző Budaörsi DSE a sereghajtó mellett a TFSE-vel vív a bennmaradásért. Részletek itt!

Női röplabda NB I, alsóházi rájátszás, 1. forduló
03.24., 17.00:
 Budaörsi DSE–TFSE
03.25., 17.00: TFSE–Palota RSC
03.26., 17.00: Budaörsi DSE–Palota RSC

A Delta RSE Érd fiú egysége Szolnokon vesz részt szombaton az Országos Mini Bajnokság soros fordulóján, míg a serdülő lányok fővárosban, a Testnevelési Egyetem pályáján játsszák országos bajnoki mérkőzéseiket.

Tollaslabda

Januárban az Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Pest megyei diákolimpiai döntőről az A-kategóriában tizennégyen, februárban, a szintén hazai Észak-Magyarországi területi döntőről pedig tizenheten jutottak be a március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán rendezett tollaslabda országos diákolimpiai döntőbe, így harmincegy versenyző szerzett indulási jogot. Végül Egri Bence betegség miatt lemondta a versenyt, s így „csak” harminc fő képviseli az érdieket, amely minden eddiginél nagyobb létszámot jelent. Részletek itt!

Cselgáncs

Nemzetközi cselgáncs versenyt rendeznek Százhalombattán. A Városi Szabadidőközpontban tartják március 25-én, szombaton a XIX. Nyílt Masters Judo Magyar Bajnokságot, melyen külföldi versenyzők is részt vesznek.

A Magyar Judomesterek Clubja SE szervezésében tartott viadalon a legfiatalabb versenyzők 1987-1983 között születettek, a férfiaknál nyolc korosztályon belül hat-hat súlycsoportban zajlanak a küzdelmek, a legidősebbek az 1952-es vagy az előtti  születésűek.

A nőknél négy korosztályban és ugyancsak hat-hat súlycsoportban zajlanak a versenyek.

Floorball

A magyar férfi felnőtt floorball-válogatott februári mérkőzései után az U19-es korosztályos csapat is az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában vív felkészülési mérkőzést. A magyar ifiválogatott március 25-én és 26-án is pályára lép, előbb szombaton délelőtt 11 órától a szlovák Rimaszombat Titans ellen, majd vasárnap a Phoenix Fireball SE ellen játszik edzőmeccset. A május elején Svédországban rendezett U19-es világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott meccseire a belépés ingyenes.

Felkészülési mérkőzés
03.25., 11.00:
Magyar Ifiválogatott–Rimaszombat Titans
03.26., 11.00: Magyar Ifiválogatott–Phoenix Fireball SE

Címkék