Rendvédelmi nap, akrobatikus sportszínházzal

Rendvédelmi napot rendez az Érd Arénában a városi és környékbeli diákoknak a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a rendvédelmi szervek és Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata. A diákokat különleges programokkal – akrobatikus sportszínházzal, kiürítési és tűzoltási gyakorlattal, bemutatókkal – várják.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvény célja, hogy a tanulók megismerkedjenek a rendvédelmi szervek tevékenységével, ahol az érettségihez szükséges kötelezően előírt közösségi szolgálatot is teljesíthetik, illetve kedvet kaphatnak e  szakmák tanulásához. A diákok megtapasztalhatják azt is, hogy történik a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítása.

A rendvédelmi napot március 30-án, 13-tól 16 óráig tartják. Az ünnepélyes megnyitót követően  fellép a FaceTeam akrobatikus sportszínház, amely különleges show-elemekkel tarkított, szórakoztató sportbemutatókat tart. Akrobatikus kosárlabda, kézilabda, korfball, labdazsonglőrködés szerepel a palettájukon. A különleges előadást követően kerül sor az Érd Aréna kiürítési gyakorlatára (gyerekeket a menekülőútvonalakon keresztül a rendvédelmi szervek dolgozói kísérik ki a létesítményből). A diákokat kültéri programokkal (tűzoltási és műszaki mentési gyakorlat, rendőrségi bemutató, a Büntetés-végrehajtási Intézet bemutatója, Vöröskereszt elsősegély-nyújtási bemutatója) is várják.

A támogató szervek sátrainál pályaválasztási tanácsadást is tartanak majd.

 

 

 

 

 

 

 

Címkék