Megtört a jég

Két régóta tartó rossz sorozat is megtört a hétvégén, az NB III Nyugati csoportjában: annak ellenére, hogy kikapott, gólt szerzett a Diósd, míg a Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK először nyert szeptember 4. óta.

Hasonló tartalmaink:

A Tatabánya FC eredményeit ismét törölte a Magyar Labdarúgó Szövetség, miután a Komárom-Esztergom megyei klub a tavaszi idény első három meccsén nem állt ki, s az MLSZ kizárta a bajnokságból. Ezt követően a csapat fellebbezett, ám szövetség adatbankján ismét a bajnokságból kizárt csapatként lett feltüntetve a Tatabánya, így az Érdi VSE megelőzte az ETO FC Győrt a tabella élén.

Rangadót nyert az Érdi VSE. Mint részletesen beszámoltunk róla, Limperger Zsolt listavezető együttese idegenben nyert Bozsoki Imre fejesével 1–0-ra, a tabellán harmadik helyezett Kaposvári Rákóczi FC ellen.

Szintén az NB III Nyugati csoportjában alsóházi rangadót játszott a Diósd. A Tatabánya eredményének törlésével Nahóczky Attila együttese nem az utolsó előtti, hanem a tizenötödik pozícióból várta a sereghajtó Komárom VSE elleni mérkőzést. A Diósd október 29. óta, a tizenharmadik fordulóban rendezett Sárvár elleni meccse óta nem talált az ellenfelek kapujába, a Hévíz ellen öngóllal nyertek, ez a széria ugyan megtört, de a csapat így sem örülhetett, hiszen hiába szerezte meg a vezetést Balázs Gergő a 39. percben, a 67. percben egyenlített, a 91. percben pedig megszerezte a győztes találatot a Komárom

NB III, Nyugati csoport, 24. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Érdi VSE 0–1 (0–1)
Gólszerző: Bozsoki (30.)

Diósd–Komárom VSE
Gsz.: Balázs G. (39.), Végh T. (67.), Folmer (90.)

A Pest megyei első osztályban majd’ hét hónapot kellett várni a Százhalombattai LK újabb győzelmére. Az elmúlt héten a bennmaradást illetően a Pilisszentiván SE elleni vereség után szinte kilátástalan helyzetbe kerülő SZLK a 2016/2017-es szezon első négy meccséből kettőt megnyert, a szeptember 4-én rendezett Pilisszentiván elleni 3–0-s siker jelentette az utolsó győzelmét Gálvölgyi István együttesének. Eddig. Merthogy a tabellán hetedik Kisnémedi MSE Móra Krisztián találatával már a harmadik percben hátrányba került, majd a korábbi érdi, Kovács Béla fél óra elteltével egyenlített, de a 91. percben Páli Krisztián is bevette a hazai kaput, így az SZLK megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét, s tizennégy pontjával még egy halvány reménysugár él, hogy marad a megyei élvonalban a csapat. A megye I mezőnyét viszont nagyban befolyásolja, hogy az NB III három csoportjából hány Pest megyei csapat esik ki, mert minél több, annál több megye I-es csapat folytatja a megye kettőben is…

Pest megyei I. osztály, 20. forduló
Kisnémedi MSE–Százhalombattai LK 1–2 (1–1)
Gsz.: Kovács Béla (30.), Móra (3.), Páli K. (91.)

Nem egyhetes túra volt, de az lett belőle… Mármint nem úgy. Vagyis mégis. Merthogy a Pest megyei másodosztály Déli csoportjában a Törökbálinti TC a huszadik körben 7 – 1-re nyert az Ócsa VSE vendégeként. A TTC már a második percben Vörös Dávidnak köszönhetően vezetést szerzett, majd Zimon Gábor találata után szépítettek a hazaiak, de a szünetben már 5–1-re vezettek a vendégek, akik végül hatgólos sikert arattak, s továbbra is vezetik a megye kettes bajnokságot.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 20. forduló
Ócsa VSE–Törökbálinti TC 1–7 (1–5)
Gsz.: Ordasi (22.), ill. Vörös Dávid (2., 36.), Zimon (11., 38.), Orbán M. (27.), Gál T. (85.), Faragó B. (86.)

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában a térség élmezőnybe tartozó csapatai simán nyertek, a hátsóbb régióba tartozók otthon botlottak. A Diósdi TC szabadnapos volt, míg a többi négy térségi csapat egyaránt hazai környezetben játszott. A Sóskút SKE az FC Dabas III-tól kapott ki 2–0-ra, a Dunafüred-Százhalombatta a Kiskunlacháza SE-től 4–1-re, míg a Tárnok KSK 2–0-ra verte a Szigetszentmárton KSE-t, valamint az Érdi VSE második csapata kiütéses, 6–1-es sikert aratott a sereghajtó Szigetbecse SE ellen.

Érdekesség, hogy a négy mérkőzésen öt játékos is duplázni tudott.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 17. forduló
Sóskút SKE–FC Dabas III 0–2 (0–1)
Gsz.: Tihany D. (32., 60.)

Tárnok KSK–Szigetszentmárton KSE
Gsz.: Vida P. (35., 91.)

Érdi VSE II–Szigetbecse SE 6–1 (3–0)
Gsz.: Tinger (9., 57.), Varga Gy. (31., 54.), Péter K. (40.), Bednári (88.), ill. Lerner (73.)

Dunafüred-Százhalombatta–Kiskunlacháza SE 1–4 (1–1)
Gsz.: Túri (39.), ill. Darázs (28., 92.), Tóth Ferenc (60.), Tóth József (74.)

(Fotó: Balogh István)

Címkék