Mit egyen a kismama?

A kismamák táplálkozása gondosabb odafigyelést igényel a várandóság és a szoptatás idején is. Dupla odafigyelést, ami viszont nem dupla annyi mennyiséget jelent. Itt is a minőség a meghatározóbb. Az eligazodást segíti az Okostányér program, amelyről Bognár Krisztina védőnővel, és dietetikussal beszélgetünk az Érd FM 101.3-on!

Hasonló tartalmaink:

Naponta értesülünk egy új táplálkozási csodáról, ami majd varázsütésre rendbe hozza az egészségünket, és ugyanilyen gyakran kell kiábrándulnunk a sajtóhírek alapján különféle ételekből, amikről addig azt hittük, lelkifurdalás nélkül ehetjük. Tegyünk végre pontot a kérdésre, ha lehet (persze nem lehet), és legalább egy fontos esetben, a várandós kismamákéban tisztázzuk, mi áll az ajánlott és tiltott ételek listáján.

Amit a terhes édesanya eszik, azzal táplálkozik a fejlődő magzat is. Azonban ami normál körülmények között ízlene az anyának, nem biztos, hogy a magzatnak is jót tesz. Ez természetesen fordítva is igaz. A terhesség időszakában tehát egyáltalán nem mindegy, mit eszünk és iszunk, mert egy elhibázott étrend nemcsak a magzati fejlődést, de felnövő gyermek egészségét is károsan befolyásolhatja – még felnőttkorban is.

Címkék