A dúla – mit jelent a szüléskísérés?

A várandósság és szülés lehetőséget kínál a nőknek, hogy megtapasztalhassák ösztöneiket, erejüket és közel kerülhessenek nőiségük lényegéhez. Ezért fontos, hogy a kismamák képesek legyenek teljességgel átélni ezeket a pillanatokat, hiszen a baba számára is fontos a háborítatlan születés. A dúla ebben nyújt segítséget azoknak, akik megtisztelik bizalmukkal.

Hasonló tartalmaink:

Manapság sok kismama számára a dúla kifejezés már nem ismeretlen fogalom. A görög eredetű doula (ejtsd: dúla) szó jelentése asszonytársi segítő, illetve szolgálat. Asszonytársi segítő helyett a szüléskísérő megnevezést is szokták használni. Ez egy rendkívül különleges feladatkör: olyan nők válhatnak dúlává, akik már átélték a szülés élményét és empatikus készségük alkalmassá teszi őket, hogy másoknak is segítsenek a vajúdáskor és a gyermekágyas időszakban.

Ki vagy mi a dúla, mit csinál, milyen folyamatokban vesz részt és mi különbözteti meg a többi, várandósság során fellépő szereplőtől, kórházi segítőtől? A dúlaságról Szeiler Tünde dúla, gerinctréner, fitnesz oktatóval beszélgettünk az Érd FM 101,3-on!

Címkék