A mumus érkezik

A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában az ÉRD a DVSC-TVP együttesét fogadja az ÉRD Arénában 18 órakor. Szinte minden csapatnak van mumusa, idén ez Szabó Edina gárdájának egyértelműen a DVSC-TVP, amely előbb októberben  döntetlent ért el hazai környezetben Janurik Kingáékkal szemben, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében 22–21-es győzelmükkel ejtették ki a tavalyi kupa ezüstérmesét.

Hasonló tartalmaink:

A két csapat tavalyi bronzcsatája is pikáns ütközeteket hozott, az ÉRD hazai pályán 25–21-re, idegenben 21–20-ra verte Tone Tiselj lányait, ezzel zsinórban harmadszor állhatott a bajnoki dobogó legalsó fokára.
Az idei évben valamivel visszafogottabb szezonja van a hajdúsági együttesnek, hiszen tizenhét meccs után csak nyolcszor nyertek a hat vereség, illetve az egészen sok, három döntetlen mellett, ezzel pedig 19 pontot gyűjtve csupán a hatodik helyen állnak a tabellán.

A Debrecennek bravúrok sorát kellene bemutatnia a következő kilenc fordulóban, hogy reális esélye legyen a legjobb négybe jutásra, hiszen az előtte álló Dunaújváros és Vác egyaránt négy-négy ponttal előzi meg Horváth-Pásztor Bettináékat, igaz, valamennyire az élmezőny is közel van, hiszen a hetedik Fehérvárhoz képest három, a nyolcadik Siófokhoz képest hat pont az előnye, s a rájátszás nélküli bajnokságban nem igazán van akkora mozgástere a tabellán.

A hajdúságiak házi góllövőlistáját Karina Jezsikava vezeti 75 góllal, őt 61 találattal követi Csáki Viktória, aki góljainak nagy részét (41-et) hétméteresből szerzett, a lista következő két helyén is légiós szerepel, Maria Garbuz 60-szor, Anna Punyko 58-szor talált az ellenfelek kapujába.

Az ÉRD esetében Klivinyi Kinga vezeti ezt a rangsort, hiszen az FTC elleni meccs előtt még Katarina Krpezs-Slezák volt az élen, de februári, éppen a Debrecen elleni sérülése után sokat kihagyott, Klivinyi pedig megelőzte őt.

A Loki eddigi eredményei alapján a végletek csapata, hiszen a kisebb együtteseket van, hogy legyőzi, de korántsem könnyedén, s három talán váratlan pofonba is beleszaladt, hiszen Mosonmagyaróváron, az MTK és a Békéscsaba vendégeként is vereséget szenvedett, az ÉRD mellett a Siófokkal és a Váccal játszott döntetlent, a Győrtől kétszer, az FTC-től eddig egyszer kapott ki. Természetesen egy bajnokságban minden meccs fontos, de a DVSC igazi riválisai közül csak a Dunaújvárost tudta legyőzni, hazai pályán egy góllal, így játékában szinte mindenféle kimenetel benne van.

Nem is vár könnyű hét Tone Tiseljékre, mivel hétvégén Kecskeméten a Magyar Kupa négyes döntőjében lesznek érdekeltek, ahol a Győrrel néznek farkasszemet az elődöntőben.

Ezúttal a Loki jár hasonló cipőben, mint az ÉRD februárban, amikor egy sorozatterhelés (EHF-Kupa és bajnokság) után utazott a Hajdúságba, míg a debreceniek a múlt pénteki Kispest elleni találkozótól kezdve kilenc napon belül négy meccset játszanak.

Az ÉRD-ből a találkozón Gulyás Vanda játéka erősen kérdéses, a fiatal beálló állapota folyamatosan javul, s a következő meccseken akár visszatérhet, de a Kisvárda elleni meccs hajrájában elszenvedett sérülése után valószínűleg kihagyja a találkozót.

Az ÉRD–DVSC-TVP mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, s a Hargitai Gábor, Markó Gábor játékvezetői páros dirigálja.

A játéknap másik meccsén a térség másik csapata, a Budaörs is pályára lép hazai környezetben, hiszen Mihály Attila csapata a Dunaújvárosi Kohász KA-t látja vendégül ugyancsak 18 órakor.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
18.00: ÉRD–DVSC-TVP
18.00: Budaörs–Dunaújvárosi Kohász KA

Címkék