Károkozás az Ilona utcában

Április elsején lép életbe az az új érdi rendelet, ami engedélyhez köti a jövőben a nagyteherautók behajtását a városban. T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szabályozásra többek között az olyan esetek miatt van szükség, mint ami múlt csütörtökön a frissen felújított Ilona utcában történt.

Hasonló tartalmaink:

A rendőrséget és a közterület felügyelet is riasztották múlt csütörtökön délután az Ilona utcába, ahol egy jól megrakott 24 tonnás tehergépjármű okozott kárt az aszfaltburkolatban.

A rendelet tárgyi hatálya kiterjed minden olyan járműre és járműszerelvényre, vontatóra, mezőgazdasági vontatóra és lassú járműre, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 7,5 tonnát meghaladja.

Egyedi össztömeg-korlátozással érintett utak esetén pedig a rendelet tárgyi hatálya kiterjed minden olyan gépjárműre, amelynek megengedett legnagyobb össztömege a 3,5 vagy 5 tonnát meghaladja.

A teherautók behajtási engedélyéről szóló rendelet április 1-jén lép hatályba. Az eljárás díját miniszteri rendelet határozza meg. Ha valaki megszegi a szabályozást, a rendőrök, közterület-felügyelők helyszíni bírságot alkalmazhatnak.

Címkék