Nagyteherautók behajtása csak engedéllyel

Az érdi közgyűlés csütörtöki ülésén új rendeletet alkotott a nehézgépjárművek helyi közlekedéséről. Megszűnt az a szabályozás, amely szerint a nagyteherautók célforgalom esetén közlekedhettek az érdi utcákon. Az ilyen járművek számára – tekintettel az önkormányzat kezelésében lévő közutak állapotára, a burkolatok minőségére – a jövőben engedélyhez kötik a behajtást – közölte Bács István alpolgármester az ülés után.

Hasonló tartalmaink:

Hosszas vita alakult ki a közgyűlésben a rendelet függelékéről, amelyben meghatározták, hogy mely utcában, milyen súlykorlátozással közlekedhetnek a teherautók. Bács István alpolgármester elmondta: ha szükséges tovább finomítják a szabályozást.

A teherautók behajtási engedélyéről szóló rendelet április 1-jén lép hatályba. Az eljárás díját miniszteri rendelet határozza meg. Ha valaki megszegi a szabályozást, a rendőrök, közterület-felügyelők helyszíni bírságot alkalmazhatnak.

Új rendelet született a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásáról. Februárban már elfogadtak egy erre vonatkozó javaslatot, ennek az átfogó módosítása történt meg a csütörtöki közgyűlésen. Az április 1-jén hatályba lépő szabályozás lényege, hogy megpróbálnak egészséges egyensúlyt teremteni a lakók és a szórakozni vágyók között – mondta Bács István alpolgármester. A módosítással egyszerűsödött az eljárás, illetve beépítették az azóta beérkezett javaslatokat – közölte Bács István alpolgármester.

 

Címkék