Végig fölényben játszva győztek az érdi focisták

Az NB III Nyugati csoportjának 25. fordulójában igen hamar vezetést szereztünk Melczer Vilmos góljával, ám ellenfelünk, a TARR-Andráshida SC a második félidőben egyenlített, végül a hajrában Pintér Nikola szerezte csapatunk győztes gólját, s 2–1-re vertük a Zala megyei csapatot.

Hasonló tartalmaink:

Kertész Ferenc nélkül kezdtünk a TARR-Andráshida SC ellen, hiszen a csapatkapitány a Kaposvári Rákóczi FC elleni mérkőzésen megkapta ötödik sárgalapját, így kénytelen volt kihagyni a mérkőzést. Mellette az egész tavaszi szezonra kidőlő Honti Attila sem volt bevethető, de műtétje után már kilátogatott a csapat meccsére.

Limperger Zsolt korábban elmondta, hogy egy hasonló csapat érkezik, mint a csepeli meccs volt, ám a vezetőedző már akkor is jelezte, döntő lehet, hogy a csapat mikor szerzi meg az első gólt.

Erre nem kellett sokat várni, hiszen az első percek tapogatózó játéka után a kilencedik perc nem csak az első helyzetet, hanem az első gólt is meghozta, amikor a kapujából kilépő Horváth Márton felett emelt át az érdiek házi gólkirálya, Melczer Vilmos (0–1).

A hátrányig zártan védekező zalaiak a kapott gól után előbb egy szabadrúgást harcoltak ki, majd egy szögletet is, de mindkét alkalommal menteni tudtunk. Utóbbi esetében Melczer és Balázsovics Máté indíthatott egy kontrát, de a többpasszos játék lesen ért véget…

Negyed óra után Tóth László eresztett el egy szabadrúgást több mint húsz méterre a kaputól, de kísérlete fölément.

A 24. percben egy jobboldali beadás után a hosszúról fejelték vissza a vendégek, de az akciót Borek Norbert szépen vetődve hárította. Két percre rá Kelemen Patrik is lövésig jutott, ám középről, laposan, ballal végrehajtott lövését fogta az Andráshida kapusa.

Fél óra elteltével Balázsovics Máté vezetett ígéretes támadást a balon, de beadását szögletre mentették a vendégek. A sarokrúgásból a kapu előtt három méterről menteni tudott az Andráshida, s az újabb szögletből sem született gól.

Hét perccel a félidő vége előtt Ország Péter buktatta a vendégek támadóját a tizenhatos előtt, a szabadrúgást Vittman lőtte laposan, de kísérletét Bozsoki blokkolta szögletre, melyet aztán Borek húzott le.

A hajrában előbb Balázsovics lépett ki Melczer átadásából, majd még vezettünk néhány támadást, de kapura lövésig nem jutottunk.

A fordulás után ismét támadásba lendültünk, sorra harcoltuk ki a szögleteket, akciókat, de ezekből egyedül Kónya Benjámin fejese ment csak kapura. Aztán az 50. percben saját térfelén vesztett labdát Melczer Vilmos, melyből kettő a három ellen vezethettek támadást a Zala megyeiek, de a baloldali beadást az hosszún üresen álló Vittman Ádám két méterről mellébólintott.

Öt percre rá Koós-Ország-Kelemen-Koós volt a labda útja, de hiába érkezett jól az üres területre a kaputól húsz méterre a középpályás, lapos lövése mellément.

Az 58. percben egy baloldali szabadrúgást Varga Márk tekert be, s a röviden érkezett és pöckölt Borek kapujába Vittman Ádám (1–1). Hét perccel később Melczer Vilmost buktatták, a gyorsan elvégzett szabadrúgást pedig ugyanő lőtte el, de elkerülte Horváth Márton kapuját. A 67. percben Koós szabadrúgása után Bozsoki nem engedte ki a labdát, majd Melczer és az időközben csereként beálló Pintér Nikola is hozzátette a magáét, s utóbbi beadása után Pallagi készített Ország Péter elé, lövését viszont hárította a vendég védelem az ötösön belül.

Az Andráshida egyenlítése után az érdiek folyamatosan támadtak, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de a vendégek többször is a gólvonalról mentettek, vagy kapusuk volt jó helyen…

Negyed órával a vége előtt Koós Gábor volt üresen, nyolc méterre a kaputól, de élesen balra, lövése pedig az oldalhálóban landolt. Érik az újabb érdi gól, az újabb érdi vezetés, de a helyzeteket nem sikerült kihasználni.

Az utolsó tíz perc elején Kelemen Patrik ugratta ki Tárkányi Gergőt, ám hiába fordult le kiválóan és lőtt a kapuba, a partjelző szerint lesről tette mindezt, aztán két szögletet is hatástalanítani tudott a masszívan védekező vendég együttes.

Az Andráshida játékát tükrözi, hogy a 83. percben időhúzásért sárga lapot kapott kapusuk…

A hajrában aztán mindkét szakvezető változtatott, Gyurácz Bálint és Kovács László is érkezett, s a cserét követő támadás után egy jobboldali beadást lőtt a léc alá Pintér Nikola (2–1).

A hajrában már nem született gól, így otthon tartottuk a három pontot, s továbbra is vezetjük az NB III Nyugati csoportját!

„Szoros meccsünk volt. Az első harminc perc nagyon jó volt, nagyon domináltunk, két-három gólt szerezhettünk volna. Aztán a szünet előtt elkezdtünk kapkodni, ami az elmúlt időszakban egy-két meccsen jellemző volt ránk. A második félidőre úgy jöttünk ki, mint ellenfelünk az elsőre. Amikor egy ártatlan pontrúgásból kaptunk egy gólt átálltunk három, négy támadóra és ez meghozta eredményét.” – értékelt Limperger Zsolt.

„Elég nehezen éljük meg ezt a sorozatot, amiben most benne vagyunk, hiszen már egy hónapja nem játszottunk otthon mérkőzést. Mindenhol szoros meccseket játszunk, ez a mérkőzés is teljesen egál volt. Ez az Érd nagyon jó játékosokból áll, a mi keretünk sokkal szűkebb, abból is sérülés és eltiltás miatt nélkülöznöm kellett többeket, így az utolsó húsz percben nem tudtam minőségit cserélni. Sajnos elkerülhető lett volna ez a gólt, nekünk is volt egy nagy helyzetünk még egy nullnál, aztán az Érdnek is meg voltak a lehetőségei. Egy kis szerencse hiányzik a játékunkból, abban bízom, hogy a következőkben gyengébb képességű csapatokkal fogunk találkozni, de az már élet-halál harc lesz.” – mondta Dobos Sándor, a vendégek trénere.

NB III, Nyugati csoport, 25. forduló
Érdi VSE–TARR-Andráshida SC 2–1 (1–0)
Érd, 250 néző. Vezette: Ducsai (Kulcsár, Kövér)

Érdi VSE: Borek – Ország (Tárkányi, 71.), Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya (Pintér N., 59.), Pallagi, Melczer – Kelemen, Koós (Gyurácz B., 86.), Balázsovics.
Edző: Limperger Zsolt

Andráshida: Horváth Márton – Horváth Tamás, Balla, Simonfalvi, Varga Márk, Ferencz – Tóth László, Bíró A., Szegleti (Takács S., 73.), Szabó Martin (Horváth Dániel, 68.) – Vittman (Kovács László, 86.)
Edző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Melczer (9.), Pintér N. (87.), ill. Vittman (58.

Címkék