Átadták a KLIK kulcsait az Alispán utcában

Ünnepélyesen átadta a felújított KLIK-székház kulcsait T. Mészáros András szerdán a déli órákban Sárközi Mártának, a KLIK érdi tankerületi igazgatójának. A volt Ipartestületi székház a Modern Városok Program forrásából újult meg. Hamarosan mintegy 40 munkatárs fog dolgozni az impozánsan felújított közel 50 éves épületben.

Hasonló tartalmaink:

Az egykori IPOSZ székház valamikor az 1960-as évek felé épült, majd a 80-as években építettek hozzá és kapta meg végleges jellegét. Számtalan érdi iparos dolgozott rajta, akik nagyon szép munkát végeztek egykor. Ezeket az adottságokat figyelembe véve újult meg az épület, ami bár teljesen új arculatot kapott, mégis megőrizte hangulatát.

T. Mészáros András polgármester az ünnepélyes kulcsátadáson elmondta, hogy a felújított irodaház alkalmas arra, hogy a jövőben ellása az Érdi; a Pilisvörösvári és a Budakeszi Járáshoz tartozó települések oktatási intézményeinek az irányítását. A városvezető emlékeztetett, hogy a Modern Városok Program jóvoltából jöhetett létre a felújítás, aminek összege tervezéssel és kivitelezéssel együtt bruttó 95 millió forint volt.

Mint ismert 2017. január elsejétől a KLIK Klebelsberg Központ néven működik. Az ötvennyolc tankerületi központ egyike az érdi, aminek feladat ellátási területe az Érdi, Budakeszi és Pilisvörösvári járásra terjed ki.

Sárközi Márta, a KLIK érdi tankerületi igazgatója elmondta, hogy január óta két helyen dolgozik a csapata. Munkatársai egy része a korábbi Tompa Mihály utcai épületben, másik része pedig a városvezetés közbenjárásának köszönhetően a Budai úti járási hivatalban dolgozott. A következő egy hónapban megtörténik az irodahelyiségek bebútorozása és a dolgozók folyamatos költözése. A tankerületi igazgató hozzátette, hogy 34 település 50 intézményének működtetést és fenntartását végzik, ami 27 ezer kisgyermek ellátását jelenti, és hozzájuk tartozik 2700 munkavállaló is.

Az épületben 12 irodahelyiséget plusz egy tárgyalót alakítottak ki. A székház teljesen klimatizált és akadálymentesített. Az udvar is fel lett újítva, itt 16 gépkocsiparkoló és kerékpártároló lett kialakítva.

 

Címkék