Vitatja az érdi MSZP a fejlesztéseket

A lakótelep fejlesztését szorgalmazza Szűcs Gábor az MSZP választókerületi elnöke. Az önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót a nagy játszótéren, ahol azt mondta, hogy évek óta nem történt fejlesztés. A nyilatkozatra reagálva Simó Károly, az érdi FIDESZ szóvivője elmondta, hogy a lakótelep képviselői saját képviselői keretük terhére minden évben komoly összegeket költenek a lakótelepre. 

Hasonló tartalmaink:

Szűcs Gábor elmondta, hogy két éve tett javaslatot a lakótelep komplett fejlesztésre, ám azóta szerinte nem történt semmi. A képviselő hiányolta a kutyafuttatót, a parkosítást és egy dühöngőt, ahol a lakótelepi gyerekek focizhatnak, sportolhatnak. Az MSZP választókerületi elnöke szerint szükség volna nyilvános mosdóra, ivókútra, több szemetesedényre és járdára. Mondandójában úgy fogalmazott, hogy követeli, hogy a városvezetés tegyen valamit a lakótelep fejlesztéséért.

Simó Károly, az érdi FIDESZ szóvivője reagálva az elhangzottakra elmondta, hogy a lakótelep nagyon fontos szerepet tölt be a város életében, hiszen a teljes lakosság mintegy 5 százaléka ezen  a területen él. Éppen ezért a közgyűlés többsége azt szeretné, ha olyan fejlesztések valósulnának meg, amelyet az ott élők nagy többsége támogat. A terület két képviselője, Antunovits Antal (FIDESZ-KDNP) és Tekauer Norbert (FIDESZ-KDNP) a képviselői keretéből nagyobb összegeket áldozott arra, hogy a két játszótér kulturált körülményeket biztosítson az ott játszó gyermekeknek, de például járdákat is felújítottak az elmúlt években. A kutyafuttatóval kapcsolatban a szóvivő elmondta, hogy csak akkor építenék meg, ha a többség támogatná, hisz ez egy olyan kérdés, amit meg kell beszélnie a közösségnek.

Simó Károly cáfolta Szűcs Gábor azon állítását, hogy az utóbbi években nem szavaztak meg forrást a lakótelep fejlesztésére. A szóvivő emlékeztetett, hogy 744 millió forintot szán a város a lakótelepi Kincses Óvoda felújítására és a mellette lévő Apró Falva Bölcsőde korszerűsítésére. A jó idő beköszöntével el is kezdik a tető szigetelést, amire pályázat útján nyertek 250 millió forintot. A fennmaradó összeget a Modern Városok Programból teszi hozzá a város. Simó Károly elmondta azt is, hogy a Központi Kávézó mögötti murvás parkoló éppen a tavalyi évben kapott szilárd burkolatot, ami a lakótelepiek kulturált parkolási igényeit hivatott szolgálni. – Lépésről-lépésre haladnak a fejlesztések, ahogy az egész városban – tette hozzá.

Simó Károly végül hozzátette, hogy meg nem erősített információik szerint Szűcs Gábor országgyűlési képviselőnek szeretne indulni, s ezért tart folyamatosan sajtótájékoztatókat, de véleménye szerint furcsa, hogy  valaki, akinek nincs érdemi mondanivalója, csupán azért szólal meg, hogy szerepeljen a helyi médiumokban; persze megteheti, de minek.

Címkék