Konfirmáció a Kálvin téri templomban

A hétvégén huszonhárom új tagot köszönthetett a Kálvin téri református gyülekezet. A minden év tavaszán megtartott konfirmáció során a konfirmandus személy nem csak az adott gyülekezet teljes jogú tagjává válik, hanem egyúttal megerősíti a kereszténységbe vetett hitét is.

Hasonló tartalmaink:

A protestáns, így többek között a református egyház mindenkori, egyik legnagyobb gyülekezeti és családi eseménye a konfirmáció, melynek során a korábban megkeresztelkedett hívek immár saját elhatározásukból megszilárdítják elköteleződésüket Jézus Krisztus tanítása mellett. A Kálvin téri református gyülekezet vasárnapi konfirmációján ezúttal, életük során először húsz fiatal és három felnőtt részesülhetett az úrvacsora szentségében.

A konfirmálást követően az ember az adott református közösségben választóvá illetve választhatóvá válik, de a gyülekezet teljes jogú tagja csak tizennyolc éves kora után lehet. A konfirmáció értelme, hogy a megkeresztelt ember a gyülekezet nyilvánossága előtt tesz bizonyságot Krisztus mellett hozott személyes döntéséről. A döntés magába foglalja a bűnbánat, a megtérés és a bűnbocsánat evangéliumának követését.

 

Címkék