Megjelentek az Erzsébet-táborok pályázati felhívásai

Ettől a héttől lehet pályázni a 2017-es év tavaszi és nyári Erzsébet-táborokra. A Tavaszi Igazolt Hiányzás címmel kiírt, valamint a nyári ottalvós és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek meg az Erzsébet-táborok honlapján.
Hasonló tartalmaink:

A felhívások egy előzetes regisztrációt követően érhetők el, melyeknek turnusaira jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézményekből érkező csoportok jelentkezését várja a táborokat megvalósító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A pályázatok beadásának határideje a Tavaszi Igazolt Hiányzás címmel kiírt pályázat esetében 2017. május 2., a nyári ottalvós táborok, valamint a Napközi Erzsébet-táborok esetében a vonatkozó pályázati felhívás megjelenéstől számított 30 nap.

A nyertes pályázók a Tavaszi Igazolt Hiányzás címmel kiírt pályázat keretében a 2017. május 22. és június 14. közötti időszakban tölthetnek majd három napot a zánkai Erzsébet-táborban, valamint a fonyódligeti Erzsébet-táborban megszervezett turnusokban, amelyek tavasszal főként a kiránduló osztályok körében népszerűek.

A legnépszerűbb, nyári ottalvós élménytáborok 2017. június 18. és augusztus 25. között, összesen tíz héten keresztül, hatnapos turnusokban várják majd az ország minden részéből érkező gyerekeket.

A Zánkára és Fonyódligetre érkező iskolások csodálatos környezetben élvezhetik a táborhelyek ingyenes szolgáltatásait; a helyszíneken többek között kalandpark, sárkányhajó, a környező kirándulóhelyek és színes programkínálat biztosítja a tartalmas vakációt. A sikeresen pályázó, 1-11. évfolyamos közösségek tagjai az ottalvós táborok esetében jelképes, személyenként és turnusonként 1000 forintos; a napközi Erzsébet-táborokba sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai pedig ugyancsak jelképes, személyenként és turnusonként 500 forintos hozzájárulás befizetésével vakációzhatnak. A napközi Erzsébet-táborokban hétfőtől péntekig, 8és 16 óra között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés várja a gyerekeket.

(EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

Címkék