Hány fabatkát ér?

Környezetvédelem, sport, irodalom és történelem, hagyományápolás, kirándulás, rendőrkutya bemutató, hogy csak egy pár témát említsünk azokból, amelyekre a héten a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megtartott Erzsébet tábor programjai épültek. Már talán ennyiből is látszik, hogy színvonalas, élményekben gazdag napokkal kezdhette meg a vakációt 75 kőrösis diák. Mindezt pedig teljesen ingyen. 

Hasonló tartalmaink:

Maitz Ferenc iskolaigazgató meglátta a lehetőséget az Erzsébet táborra kiírt pályázati felhívásban, Nagyné Balázs Gabriella pedig vette az ötleteit, az idejét, és fáradságot nem ismerve elkészítette a pályázatot, amivel nyertek. Nem is csoda, mert minden napra legalább egy fél tucat olyan programot készítettek elő és vezényeltek is aztán le a szervezők, amikre egész nyáron vagy akár később is jó szívvel gondolhatnak vissza a tábor 1-5. osztályos résztvevői. Volt itt interaktív környezetvédelmi előadás és plakát készítés, dráma- és bizalomjáték, író-olvasó találkozó Víg Balázzsal, a Puszirablók szerzőjével, kirándulás Fehérvárra a Bori-várba és a Babamúzeumba, Kóka Rozália mesedélelőttje és Bölöni Réka bábelőadása, interaktív történelmi játszóház, kódex-készítés és lovagi torna, végül rendőrkutya bemutató és ismerkedés a rendőrökkel, tűzoltókkal, illetve tűzoltóautóval. A gyerekek pedig minden egyes feladat során fabatkákat gyűjthettek, hogy aztán ezeket felhasználva licitáljanak apró ajándékokra a tábor végén.

20180621_134904(0)[1]

Ott jártunkkor éppen Kóka Rozália mesélt nekik négy mesét: kettőt ezek közül Mátyás királyról, hiszen a Magyar Örökség díjas mesemondó legutóbb, 2014-ben megjelent könyve is a királyról közölt 100 mesét. A Népművészet Mestere, aki már valószínűleg ezeknek a gyerekeknek a szüleinek is mesélt annak idején, azt mondja, nem változtak semmit a gyerekek az évtizedek során – legalábbis abból a szempontból, hogy ma is kinyílik, és elkezd csillogni a szemük, amint belekezd egy mesébe. Kóka Rozália előadása igazi, ma divatos szóval jellemezve: interaktív előadás volt. A gyerekeket rendkívül érdekelte Hunyadi Mátyás élete: hogy hogyan lett király, hogyan nősült először majd másodszor is, és végül hogyan halt meg. A mesemondásról aztán a bábelőadásra siettek, délután pedig a Cimbora Alapítvány történelmi játszóház játékai várták őket: volt itt íjászat, kirakós (egy-egy magyar király életének fontosabb eseményéről készült képpel), kézműveskedés, várépítés, koronakészítés, és persze a lovagi torna sem maradhatott el.

Idén tehát először szerveztek a Kőrösiben Erzsébet tábort, de a sikert látva nem utoljára.

Címkék