Szezonkezdetnek jó volt

Elkezdte az akrobatikus torna versenyszezont az Érdi Torna Club. Az ÉTC a fővárosi Elek Gyula Arénában vett részt a Ferencvárosi Torna Club által szervezett Fradi Kupán, ami a sportági döntőbe jutás első állomása volt.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉTC kilenc egysége vett részt a népligeti viadalon, amely az első pontszerző, kvalifikációs verseny volt a decemberi fináléhoz vezető úton, de majd október végén Érd is az állomások között lesz.

A tavalyi döntőben az érdiek hét duója/triója hét érmet szerzett, ám ahhoz képest a mostani kupán csak két egység maradt meg, a Balogh Máté és Kánnai Márton alkotta páros, valamint Gerzanics Villőből, Gerzanics Csengéből, illetve Sztrunga Jázminból álló hármas.

Az egységek módosítására azért volt szükség, mert többen korosztályváltáson estek át, és társuk mellett már nem versenyezhettek ugyanabban a csoportban.

–  A lendület és a lelkesedés ugyanaz maradt, jelenleg kilenc egységgel kezdtük meg az évet, de további négy-öt egységünk még készül – mondta Tóth Zoltán, az ÉTC alelnöke. – Számos olyan is indult, aki még soha életében nem indult versenyen, ennek ellenére nagyon szép eredményeket értek el. Akiktől vártuk, a serdülőktől, ők hozták is az egy-egy aranyérmet. Van egy új kategória, a serdülő és gyermek korosztályok közé berakott youth, ahol szintén indult egy egységünk, amely ötödik helyen végzett. Gyermekben és újoncban indultak párosaink és hármasaink, akik két második, két negyedik és egy ötödik helyet szereztek. Kilenc egységből öt végzett dobogón, ami szerintem kezdésnek egész jó – tette hozzá.

Az akrobatikus tornában idén várhatóan hat-nyolc pontszerző, kvalifikációs viadalt rendeznek, az ezeken elért eredmények összesítése után kategóriánként az első hat helyezett vehet részt a döntőben.

A Fradi Kupán nyolc egyesület vett részt, s a legnépesebb tábora az érdieknek volt. A házigazda egyesület az elért eredmények összevetése alapján a résztvevő csapatoknak a végső helyezés függvényében kupát adott át, így az érdiek a bronzkupát vihették haza.

Az FTC ezúttal az akrobatikus torna-verseny mellett egy betétversenyt is tartott, ahol a kézálló fán lehetett bemutatni a gyakorlatokat, az érdiek közül Balogh Máté harmadik lett a nyolc induló között, míg a segédedző, Ferenczi Fanni második lett.

Az ÉTC április 29-én az Abony Kupán szerepel, amely az országos döntőbe jutás következő pontszerző megmérettetése lesz.

Eredmények:
Újonc korosztály, lány páros:
Tari Gabriella–Kovács Kíra 2., Németh Sára–Tóth Boglárka 4.
Újonc korosztály, lány hármas: Gerzanics Villő–Gerzanics Csenge–Sztrunka Jázmin 2., Pohly Jována–Mák Virág–Mezei Boglárka 4.
Gyermek korosztály vegyes páros: Schuman Márton–Biksi Borbála 3.
lány hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Krausz Kitti–Katona Lilla 5.
Youth korosztály, lány hármas: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 5.
Serdülő II. korosztály lány hármas:
Kabai Bernadett–Monostory Anna–Bikkes Eszter 1.
fiú páros: Kánnai Márton–Balogh Máté 1.

Címkék