Vissza kell térni a jó útra!

Csupán hat kézilabdamérkőzést rendeznek a húsvét miatt a térség kézilabda-csapatainak, az ÉRD és a Budaörs élvonalbeli felnőtt csapataik mellett junior és ifjúsági együttesei lépnek pályára szombaton, illetve vasárnap.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese az ÉRD Arénában látja vendégül az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE együttesét a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában. Az ÉRD nincs túlságosan jó formában, hiszen a múlt heti, MTK Budapest elleni 25–25-ös idegenbeli döntetlen mellett a Kisvárdával hazai környezetben játszott 20–20-as döntetlent, azt megelőzően pedig Vácon kapott ki, így a mostani meccsen mindenképpen nyernie kell Janurik Kingáéknak, hogy megtartsák lépéselőnyüket a negyedik Dunaújvárossal, illetve ötödik Váccal szemben.

A Békéscsaba az idei szezon tizenkilenc meccsén négy győzelmet, három döntetlent és tizenkét vereséget számlál, a két csapat őszi meccsén a Viharsarokban háromgólos, 22–19-es győzelmet aratott az ÉRD Skalicki László csapata felett.

A Békés megyei együttes a bajnokságbna a Kispestet győzte le kétszer, viszont a másik két győzelmét az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen aratta, miután a Vácot és a Debrecent is egy góllal felülmúlta a békéscsabai sportcsarnokban, s bravúr kategóriába tartozik még a Dunaújváros elleni döntetlenjük is. Emellett még a Kisvárdával és a Mosonmagyaróvárral ikszeltek idegenben.

A Békéscsaba házi góllövőlistáját Walfisch Mercédesz vezeti 82 góllal, őt a 77 találatot jegyző Natalija Vaszileuszkaja követi, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Glusica Leposava fér fel hatvan góllal.

Az ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti, a felnőtt mérkőzés előtt 16 órától a junior, 14 órától pedig az ifjúsági együttesek is farkasszemet néznek egymással.

A hétvége másik három meccsén a Budaörs a fővárosba látogat. Mihály Attila lányai az újonc és sereghajtó Kispesti NKK vendégei lesznek meglehetősen furcsa időpontban, hiszen a mérkőzést április 16-án, délelőtt 11.30-kor rendezik a Soroksári Sportcsarnokban. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, s a B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária páros vezeti. A találkozó után 14 és 16 órától rendezik a Kispest és a Budaörs junior és ifjúsági csapatainak mérkőzését.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
04.15., 18.00:
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE
04.16., 11.30: Kispesti NKK–Budaörs

Női NB I, junior, 20. forduló
04.15., 16.00:
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE
04.16., 14.00: Kispesti NKK–Budaörs

Női NB I, ifjúsági, 20. forduló
04.15., 14.00:
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE
04.16., 16.00: Kispesti NKK–Budaörs

 

Címkék