Hárman mentek, három érmet hoztak!

Az Érdi Box Klub három fiatal ökölvívója, Csóka Klaudia (serdülő, 70 kg), Szigetvári Bendegúz (serdülő, 52 kg) és Tóth Domonkos (serdülő, 43 kg) vett részt a sportág diákolimpiai döntőjén, Debrecenben.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉBK sportolói közül Csóka Klaudiának nem volt ellenfele kategóriájában, így verseny nélkül lett aranyérmes. – Igaz, hogy átvehette az aranyérmet, de ő sem örült neki annyira, mert így mégsem a legjobb. Persze, megérdemelte, mert felkészült, hozta a súlyt és keményen edzett, de mégis csak jobb lett volna, ha ezért meg kell küzdenie. – mondta Dobrádi Zsolt az Érden rendezett 2016-ős női ob-n ezüstérmes Csóka Klaudiáról.

Tóth Domonkos a tavalyi serdülő magyar bajnokságon elért bronzérme ellenére az elmúlt időszakban a válogatottal készült, s így a mostani versenyre kiemeltként érkezett. – Első napon az ellenfél nem állt ki, mert nagy lett volna a különbség közöttük, így jutott tovább az elődöntőbe, ahol a válogatott csapattársa ellen húzott kesztyűt. Vitatható mérkőzés volt, mindkét fél nyerhetett volna, szerintem inkább Domi kezét kellett volna felemelni, de tény, hogy ő is egy kicsit többet tehetett volna, erőteljesebbeket ütött, jobban irányított… – mondta Tóth Domonkosról az ÉBK vezetőedzője.

Szigetvári Bendegúznak sem volt egyszerű a helyzete, hiszen hiába nyert az első nap technikai K.O.-val a második menetben. – Sajnos elütötte a kezét, bedagadt neki, viszont kemény volt, ezért becsületre méltó, hogy másnap elindult, így azzal a versenyzővel bokszolhatott, akit a csepeli pofonpartin 2:1-es pontozással legyőzött. Most szintén szoros mérkőzésen jobb volt az ellenfele, de itt is ki lehetett volna hozni Bendit győztesnek. Mindkét versenyzőnk úgy kapott ki, hogy hajszálon múlt… – jegyezte meg Dobrádi Zsolt, aki értékelésében elmondta: büszke a csapat tagjaira, mert megérdemelték az eredményeket, s bízik benne, hogy a magyar bajnokságon fényesebb érmek jutnak nekik.

Címkék