Közeleg az iskolai beiratkozás időpontja

A tanköteles korba lépő gyermekeket április 20-án és 21-én írathatják be szüleik az iskolába. Cikkünkben a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról olvashatnak.

Hasonló tartalmaink:

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 50. § (7) bekezdése és a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2013.(VIII.28.) Korm. rendelet 38/A.§ (1) bekezdés c) pontja alapján az általános iskolába a tanköteles tanulókat az első évfolyamra – a területileg illetékes tankerületi központ véleményének kikérésével – a járási hivatal által meghatározott időszakban kell beíratni.

A tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának időpontja:

2017. április 20. (csütörtök)              8:00-19:00 óra között

2017. április 21. (péntek)                  8:00-18.00 óra között

A gyermek abban az évben amelynek augusztus 31. napjáig a hatodig életévét betölti, (legkésőbb az azt követő évben) tankötelessé válik. A szülő (gondviselő) az adott évben tanköteles korban lépő gyermeket a fenti időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosításra alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a lakcímkártyát), továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

Az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik.

Az iskola elutasító felvételi döntése ellen a szülő (gondviselő) a közléstől  számított tizenöt napon belül – a gyermek, tanuló érdekében jogorvoslati eljárást indíthat. Az eljárást megindító kérelmet a fenntartóhoz kell benyújtani.

Amennyiben a szülő az elutasító döntés ellen nem kíván jogorvoslattal élni, a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

Az általános iskolai beiratkozással kapcsolatos hirdetmény megtekintető itt.

Címkék