Megszaporodtak az elektromos tüzek

Az elmúlt időszakban megszaporodtak  a lakástüzek. A lángok a legtöbb esetben emberi gondatlanságból keletkeznek. Több tucat olyan tűzeset következett be megyénkben is – nagyrészt lakóépületekben –, amely az elektromos hálózat hibájára vezethető vissza.

Hasonló tartalmaink:

A Pest megyei Katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila az ÉRD FM 101,3-nak azt mondta, hogy a különféle berendezések, vagy a hálózat hibája is okozhatja a bajt.

Az elektromos áramot sokan nem kellő tisztelettel közelítik meg. Ennek részben az az oka, hogy mindennap használjuk, körülvesz minket otthon, az irodában, üzletekben. Pedig igenis hordoz magában veszélyeket, a káros élettani hatása – halálos áramütés – mellett tűzesetek kialakulásához is vezethet.

Lakásoknál, házaknál gyakori hibaforrás a felújításoknál szokott bekövetkezni. A nem megfelelően kiépített vezetékcsatlakozások okozzák a problémát. A régebbi lakásokban jellemzően alumíniumvezetékeket használtak, viszont egy épületrész felújításánál nagy valószínűség szerint rézvezetéket fognak felhasználni. Az alumínium- és a rézvezeték összekötése, ha nem külön az erre a célra gyártott kötőelemmel történik, akkor később szinte biztos a hiba, rosszabb esetben a helyi tűz kialakulásának esete.

 

Címkék