Hatalmas eső zúdult Érdre
2018
jún. 5

Hatalmas eső zúdult Érdre

Heves zivatarok áztatták el Pest megyét kedd délután, rengeteg feladatot adva a tűzoltóknak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső pincéket, udvarokat öntött el Érden és Diósdon.Sok feladatot ad a tűzoltóknak Pest megye déli részén a kedd délután hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső.

Tovább...
Megvan a bűz forrása!
2018
ápr. 6

Megvan a bűz forrása!

Hivatalosan is beigazolódott, hogy a csütörtöki elviselhetetlen bűzt trágyázás okozta - tájékoztatta az ÉrdMost.hu-t Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. Sóskút - Etyek - Biatorbágy határában ugyanis hígtrágyával öntözték a földeket, ami az alacsony légköri nyomás és a lengedező szél végett megrekedt a környező települések levegőjében, s egészen Szigetszentmiklósig érződött.

Tovább...
Tarolt a vihar Pest megyében
2017
okt. 30

Tarolt a vihar Pest megyében

Letört ágakat, kidőlt fákat és leszakadt villanyvezetékeket hagyott maga mögött a Pest megyén is átvonuló viharos, olykor orkánerejű szél. Pest megyében vasárnap déltől több mint 750 bejelentés érkezett, Érdről és környékéről is folyamatosan kapta, illetve kapja a bejelentéseket a katasztrófavédelem. A károk elhárítása ma is folytatódik. Pest megye térségében hétfőn is előfordulhatnak viharos erejű széllökések.

Tovább...
Megszaporodtak az elektromos tüzek
2017
ápr. 18

Megszaporodtak az elektromos tüzek

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a lakástüzek. A lángok a legtöbb esetben emberi gondatlanságból keletkeznek. Több tucat olyan tűzeset következett be megyénkben is – nagyrészt lakóépületekben –, amely az elektromos hálózat hibájára vezethető vissza.

Tovább...