Pénteken Szakmák Éjszakája: próbáld ki magad!

Gyakorlatközpontú programokkal népszerűsíti a Szakmák Éjszakája a szakképzést annak érdekében, hogy még többen válasszák a szakmát adó képzéseket. Érden is változatos programokkal várják a látogatókat április 21-én, este hat órától fél tízig.

Hasonló tartalmaink:

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a rendezvénysorozat középpontjában a gyakorlati megismerés, a kipróbálás, a saját kezű tevékenység áll, miközben a látogatók a szakmák által nyújtott életpályákat virtuális eszközökkel is végigkövethetik. A Szakmák Éjszakáján nemcsak iskolák, hanem cégek is bemutatkoznak, így a látogatók előtt több üzem és gyár nyílik meg péntek este – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva az államtitkár közölte: a rendezvénysorozattól azt várják, hogy hatására egyre több pályaválasztó tanul majd a szakképző intézményekben. Mint mondta, a szakképzés nem a legnépszerűbb választás a fiatalok körében, de sokkal többen érdeklődnének iránta, ha megismernék a pálya előnyeit. A gazdaság erősödésének köszönhetően a jó szakemberekre nagy a kereslet, így a fiataloknak a szakképzés végeztével azonnal biztos állásuk és saját keresetük lehet – áll az MTI tudósításában.
Érden a Szakképzési Centrum és a Kós szakképző iskola interaktív programokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket április 21-én este hat és fél tíz között. Programajánlónkat itt olvashatják; ezen a honlapon pedig részletesen tájékozódhatnak a rendezvényről.
(Fotó: Botár Gergely/kormany.hu)
Címkék