Hárman távoztak Diósdról

A fociakobon.cafeblog.hu információi szerint három játékosra, a 22 éves Bánhidi Bencére, az Érdi VSE-ből tavaly nyáron Diósdra igazoló 26 éves Cservenka Gergőre, illetve a télen a megyei élvonalban szereplő Taksony SE-től érkező Takács Mátéra sem számít az osztályváltás ellen küzdő Diósd NB III-as csapata.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, a Diósdnak hátralévő öt meccse mindegyikét meg kellene nyernie az NB III Nyugati csoportjában, hogy maradjon egy halvány esélye a bennmaradásra. A minimális sansz pedig, hogy a következő meccsek mindegyikét megnyeri (sorrendben otthon a listavezető ETO FC Győrrel, idegenben a Sárvárral, otthon a Csepellel, idegenben a Kaposvárral, és otthon az Andráshidával találkozik Nahóczky Attila együttese), miközben a Veszprém legfeljebb három pontot szerez és a Diósd gólaránya jobb, valamint a Közép csoportban szereplő Várfürdő-Gyulai Termál FC hátralévő hat meccsén vereséget szenved (ekkor a Békés megyei együttes lenne a leggyengébb 13. helyezett, hiszen az NB III három csoportjából az utolsó öt mellett a leggyengébb 13. is búcsúzik). Azonban mivel nyugaton a csapatok egy meccsel kevesebbet játszanak (a Tatabánya kizárása miatt), kevesebb pontot is szerezhetnek. Úgy tudjuk, a bajnokság végeztével százalékos aránnyal döntik el a kiesést. De ez csak addig marad feltevés, amíg a Diósd nem nyer, márpedig a 29. körben az éllovas ETO FC Győrt fogadja, ha nem szerzi meg a három pontot, akkor már matematikailag is biztos kieső.

A diósdiak vezetősége viszont idejekorán elköszönt három játékostól, a korábban a 2014/2015-ös szezonban az Érdi VSE-t is megjáró Takács Máté Diósdon nyolc meccsen játszott, Cservenka Gergő az eddig lejátszott huszonhat meccsből csupán a legutóbbi Gyirmót II elleni meccsen nem lett a keretbe nevezve, huszonháromszor kezdőként, kétszer csereként számolt vele Nahóczky Attila, míg a huszonkét éves Bánhidi Bence is ugyanilyen mutatóval rendelkezik. A folytatásban azonban már nem számolnak velük, így a diósdiaknak nélkülük kell kivívni az NB III-as tagságot.

Címkék