Idén is lesz érdi nyári tábor

A korábbi évekhez hasonlóan, június közepétől idén is megnyitja kapuit az érdi napközis tábor. A kisiskolások napközbeni felügyeltének biztosítására az önkormányzat ebben az évben is hatmillió forintot különített el a város költségvetésében.

Hasonló tartalmaink:

A Favágó utca 93-105. szám alatti ingatlanon immár sokadik alkalommal, összesen nyolc hétig tartó bejárós nyári tábor várja majd a gyermekeket. Az elmúlt évek gyakorlata alapján Érd város iskoláinak tantestülete dönthetett a tábor szervezésének felvállalásáról. 2016. évben az Érdi Bolyai János Általános Iskola nagy sikerrel rendezte meg a tábort, tartalmas időtöltést biztosítva a gyermekek részére. A táboroztatásban résztvevő gyermekek száma az első négy héten elérte a maximális 120 főt. A 8 hét alatt összesen 372 gyermek vette igénybe a tábort, egy gyermek átlagosan 2 hetet töltött ott.

2017. évben az elmúlt évhez hasonlóan az Érdi Bolyai János Általános Iskola vállalja a pedagógiai-szakmai háttér biztosítását. A tábor időtartama alatt a gyermekek a programok biztosítása mellett napi háromszori étkezésben részesülnek. A napi étkezés térítési díja az alsó tagozatos és felső tagozatos ár átlagát számolva 1.335,- Ft.  Annak érdekében, hogy a tábori program színvonala megtartható legyen, a tábor teljes térítési díja 8.000,- Ft/hét összegben került meghatározásra, az elmúlt évhez hasonlóan.

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet alapján a szociálisan rászoruló gyermekek esetén lehetőség van arra, hogy a szülő kérelmére a gyermekétkeztetés térítési díjának 50%-át az önkormányzat átvállalja, így az étkezésért 3.339,- Ft/hét összeget kell fizetni a szülőnek. A tábor teljes költsége ebben az esetben 4.650,- Ft/hét.

A nyári napközis tábort elsősorban az érdi kisiskolásoknak szervezik, ám egy-egy adott tábori turnus megkezdése előtti héten lehetőség van arra, hogy a szabad férőhelyekre nem érdi lakhellyel rendelkező gyermekeket is felvegyenek. Számukra a közgyűlés az önköltség figyelembevételével, heti 15 000 forint térítési díjat határozott meg.

A tábort idén is nyolchetesre tervezik, június 26-tól augusztus 18-ig tart. A Bolyai iskola pedagógusai rengeteg sport- és egyéb játékot, kézműves foglalkozást terveznek, de lesznek érdekes előadók és izgalmas műsorok is. A hét egyik napját mindig kirándulással tölthetik el a diákok. Ellátogatnak többek között a dinnyési várparkba, a Margitszigetre, a Budakeszi Vadasparkba, a martonvásári és a nagytétényi kastélymúzeumba is.

Címkék