Új díjat alapítottak az ifjúsági önkormányzat javaslatára

2017-től minden év szeptemberében átadják az Érd Diákságáért Díjat, melynek alapítására Urbán Jonatán, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat diák-polgármestere tett javaslatot március 15-én. A közgyűlés a diákpolgármester kezdeményezésével egyetértett, ezért felvették a városi díjak közé.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. március 15-én hozta létre az Ifjúsági Önkormányzat működésének kereteit, elfogadva a szervezet alapokmányát, ami a szervezet megalakulásának, szervei megválasztásának és működésének, valamint az önkormányzat és az ifjúsági önkormányzat együttműködésének szabályait tartalmazza.

Az érdi diákok éltek is a fenti lehetőséggel, hiszen immár két éve részt vesznek a választáson, és bizalmat szavaznak azoknak, akik reményeik szerint a legjobban képviselhetik az érdekeiket. Sikeres működésük jól példázza a közösségért tenni akaró, öntudatos és felelősségteljesen gondolkodó fiatalság meglétét.

Urbán Jonatán diák-polgármester az Érd Diákságáért Díj megalapítását kezdeményezte azzal a céllal, hogy az érdi ifjúságért legtöbbet tevékenykedő személyek a diákképviselő-testület döntésén alapuló, városi rangú elismerésben részesülhessenek, tekintettel arra, hogy álláspontja szerint sokan vannak, akik csendben, elismerést nem várva tesznek a diákok közösségéért, és ők azok, akik talán tudtukon kívül az igazi erőt jelentik.

A díjat a diákképviselő-testület évente azoknak a személyeknek vagy közösségeknek adományozza, akik az adott évben a legtöbbet tették az érdi diákok közösségéért. Nem részesíthető a díjban az Ifjúsági Önkormányzat hivatalban lévő tagja, vagy politikai tisztséget betöltő személy. Az elismerés odaítélésére az ifjúsági önkormányzat tagjánál legkésőbb tárgyév szeptember 15. napjáig bármely érdi lakos javaslatot tehet, melyet indokolnia kell. Az elismeréssel gravírozott üveg-plakett és 100.000 forint pénzjutalom jár együtt.

Az elismerés átadására minden évben az ifjúsági önkormányzati választás eredményhirdetésének napján (szeptember utolsó péntekje), azaz az Érdi Diákság Napján kerül sor. Az elismerést a leköszönő diákpolgármester és Érd Megyei Jogú Város polgármestere adja át, aki a díjazott személyéről a közgyűlést annak következő ülésén tájékoztatja.

 

 

 

 

Címkék