Érden lesz a darts országos bajnokság

Július elsején és másodikán az ÉRD Aréna ad otthont az országos egyéni dartsbajnokságnak, valamint a Winmau Masters kvalifikációs versenynek, mellyel az élmezőnyben végzők indulási jogot szerezhetnek a BDO által szervezett világbajnokságra.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Darts Club, az Érdi Cápák a Fogócska SE-n belül két éve létrejött szakosztály, amely nagy terveket szövöget, s Gyárfás István tájékoztatása szerint a célok között szerepel, hogy a még csak szakosztályként működő csapat önálló egyesületté váljon. A gárda vezetői az elmúlt hetekben tárgyalást folytattak a Magyar Dartsszövetséggel, illetve az ÉRD Aréna vezetésével. Utóbbival meg is állapodtak, s a tervek szerint a sportcsarnok emeleti büféjénél tizenegy táblán tarthatnak edzéseket (természetesen ez csak akkor lesz, amikor a létesítményben nem lesz egyéb rendezvény).

– Eltelt két év, de nekünk a jövő még csak most kezdődik, mert hatalmas döntéseket kell meghozni – mondta Gyárfás István, aki hozzátette, a csapat májusi gyűlésén dönt arról, hogy önállósodjon-e a szakosztály, esetleg egy másik egyesület berkein belül „alakuljon újjá”.

A klubvezető tájékoztatott arról, hogy július elsején az ÉRD Arénában rendezik az országos egyéni bajnokságot, ahol kb. 40-50 táblán zajlanak a küzdelmek, valamint másodikán a csarnok birkózótermében tartják a Winmau Masters magyar kvalifikációs tornáját, ahol indulási jogot lehet szerezni a British Darts Organization (BDO) és a World Darts Federation (WDF) által szervezett világbajnokságra. Gyárfás István információi szerint a viadalra az érdi versenyen a férfiaknál az első négy, a nőknél az első két helyezett szerezhet jogot az indulásra, továbbá elmondta, hogy a kiutazáshoz és a versenyzéshez a sportoló támogatást kap a szövetségtől, illetve az esemény névadó szponzorától.

Az országos egyéni bajnokságon az egyesületek versenyzői indulhatnak, de az Érdi Cápák tervei között szerepel, hogy a hagyományosan a profi világbajnokság után megrendezett amatőr kupát is az ÉRD Arénában rendeznék, ezen a versenyen pedig az elmúlt években több ezer versenyző vett részt.

További hír még, hogy április 29-én, szombaton délelőtt tíz órától a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában rendezi meg a Magyar Darts Szövetség a Steel utánpótlás bajnokság negyedik fordulóját, melyre nevezni lehet a helyszínen a április 29-én 09.30-ig.

Címkék