Mint egy álom

Ha csak az első tizennyolc-húsz percet kellene jellemezni az ÉRD – Győri Audi ETO KC mérkőzésen a hazaiak szempontjából, akkor azt mondanánk: álom. Ha viszont a következő negyvenet, akkor azt, hogy rémálom. Merthogy Szabó Edina együttese a 18. percben még 13–10-re vezetett, ám a folytatásban az esélyesebb fordított és magabiztos, 34–23-as győzelmet aratott.

Hasonló tartalmaink:

Annak ellenére, hogy a meccs első gólját Eduarda Amorim szerezte, majd Mireya Gonzálet találatára Nora Mörk válaszolt, a mérkőzés elején az ÉRD volt kezdeményezőbb és tanítanivaló játékkal, gyors gólokkal villámrajtot véve 4–2-re fordított. Ezt követően pedig egy háromgólos szériával visszavette az előnyt a Rába-parti csapat, de az ÉRD ellenállhatatlan volt, s Katarina Krpezs-Slezák hat gólja mellett Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett és Andjela Bulatovics is eredményes volt, de hiába a 13–10-es hazai előny, a Győr kb. másfél perc leforgása alatt egyenlített. Majd az első játékrész utolsó tíz percét 3–1-re nyerte, így kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a vendég együttes.

A fordulás után az ÉRD nem találta a rést a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutó listavezető ellen, így Görbicz Anitáék tizenhárom perc alatt egy 8–3-as etappal lezárták a meccset (17–24). A hajrában sem a védések, sem a befejezések nem sikerültek, legalábbis hazai oldalon, a vendégeknek minden bejött, s végül magabiztos, 34–23-as győzelmet könyvelhettek el.

„Gratulálok az Érdnek. Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra és megszorongattak minket, leginkább az első félidőben. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is feljavult a második félidőre. Sajnos az elsőben pontatlanok voltunk, de a folytatásban kijavítottuk a hibákat.” – fogalmazott Hársfalvi Júlia, a győriek szélsője.

„Gratulálok a Győrnek a nagyarányú győzelemhez. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy tudunk: jó volt a védekezés és gyors gólokból eredményesek tudtunk lenni. Viszont a második félidőben a védekezésünk nem úgy sikerült és ezáltal nem voltak lerohanásaink, támadásban pedig az öt egyes védekezéssel nem tudtunk mit kezdeni, pontatlanok voltunk, sok labdát eladtunk, így a Győr ellen nem lehet játszani, így nincs esélyünk. Az első félidőre büszkék lehetünk, sok sikert kívánunk a Győrnek a final fourra.” – értékelt Klivinyi Kinga.

„Gratulálok az ÉRD-nek a szezonban nyújtott teljesítményért, a mérkőzéshez és az első húsz-huszonöt percért. Olyan ellenfél ellen játszottunk, amely nagyon magabiztos volt és teljes erővel tudott játszani, keményen védekeztek és támadásaikat kihasználták. Ez ellen csak a félidő végén találtuk meg a megoldást, saz öt egyes védekezésünk után tudtuk csak kontrollálni a mérkőzést. A második félidő úgy telt, mint az első vége, magabiztosan tudtunk játszani, ekkor csapatként tudtunk játszani, ez adta ki az eredményt. Tudtuk, milyen nehéz itt játszani, és csak erre koncentráltunk az elmúlt héten, örülünk, hogy sikerült nyernünk.” – fogalmazott Ambros Martín, a győriek vezetőedzője.

„Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánunk nekik a final fourba, reméljük, a végső győzelmet is meg tudják szerezni. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mi is készültünk arra, hogy megnehezítsük a Győr dolgát, sőt, szoros mérkőzésben reménykedtünk. Amennyi időnk volt a héten közösen. Ennek a munkának az eredménye meglátszott az első félidőben. Számomra érthetetlen, hogy az első félidő utolsó öt percében mitől vesztettük el a fonalat, hiszen három góllal is vezettünk, aztán ezt hamar leadtuk, hogy ennek a fáradtság vagy a figyelmetlenség az oka, az az elemzésből kiderül. A második félidőben nem vagyok elégedett a csapattal. Gondolom, ők sem magukkal. Nem tudtunk valódi ellenállást kifejteni, ez leginkább a védekezésünkön látszott. Az első negyed órában nem faultoltunk egyáltalán, nulla kontakttal játszottunk. Úgy ma már nem lehet kézilabdázni és sajnos elől az a kevés helyzet, azt is kihagytuk. Ma ennyire futotta. Próbálunk építkezni abból, ami pozitív. Közeleg a szezon vége, fontos meccsünk van szerdán, aztán van egy hét, ahol viszont a következő négy mérkőzésünkön megint az életünkért küzdünk majd.” – mondta Szabó Edina.

 

Az ÉRD legközelebb május 3-án, szerdán 19 órakor lép pályára, amikor a már matematikailag is kiesett Kispest NKK vendége lesz a bajnokság 23. körében.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 22. FORDULÓ
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 23–34 (14–16)
Érd, 2300
néző. V: Bíró, Kiss O.

ÉRD: Janurik – KRPEZS 8 (3), M. González 2, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, KLIVINYI 5, Fekete B. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté 2, Araújo, Barján, Gulyás, Kiss N. 1, Szabó L. 2 (2), Takács K. Edző: Szabó Edina

GYŐR: KISS É. – Bódi 2 (1), N. MÖRK 7, Groot 2, BROCH 6, AMORIM 4, Görbicz 4 (1). Csere: Grimsbö (kapus), TOMORI 4, Knedlíková 1, al-Gaui 1, Hársfalvi 2. Edző: Ambros Martín

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–2. 7. p.: 4–5. 16. p.: 12–9. 20. p.: 13–13. 32. p.: 15–19. 43. p.: 17–24. 49. p.: 22–27. 54. p.: 22–32.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3

Címkék