Iskolai pályázatok, a fenntarthatóság jegyében

Április 24-28. között rendezték meg a Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahetét, amire országszerte számtalan iskola jelentkezett. A szervezők a programhoz kapcsolódva pályázatokat is kiírtak, amelyekre május 15-éig várják a témahétre korábban regisztrált iskolák pályamunkáit.

Hasonló tartalmaink:

Az Őrizd meg a Földet! pályázat alsó tagozatosoknak szól: a gyerekek kiválasztják a környék egy vizes élőhelyét, és adatokat vesznek fel róla. A pályázatra beküldik az adatlapot és a vizes élőhelyről készült fényképeket.

A Szeresd az állatokat! pályázatra az ELENA projekt során készült tanári kézikönyvben található feladatokból választhatnak a résztvevő iskolák alsó tagozatosai (földigiliszta, kutya-farkas, hangya).

A Táplálkozz tudatosan! iskolakert pályázatra a felső tagozatos gyerekek konyhakerti növényeket ültetnek az iskolakertbe, és az akcióról beszámolót készítenek.

A Lépj Kisebbet! Energiatudatos Iskolákért pályázat esetében a középiskolás diákok bemutatják iskolájuk fenntarthatósági és energiatudatossági helyzetképét és akciótervet készítenek annak javítására. Ez a pályázat május 31-éig nyújtható be, a többi határideje május 15-e.

Részleteket a Fenntarthatósági Témahét honlapján találnak az érdeklődők.

Címkék