Jubileumot ünnepel a Czabai-kert

Idén 40 éve, hogy természetvédelmi területté nyilvánították az Érd-Parkvárosban, a Radnai és a Bikszádi utca találkozásánál elterülő több mint félhektárnyi területet. A folyamat igen hosszú volt, évekbe telt, mire 1977-re megszületett az erről szóló dokumentum – mondta el az Érd TV Párbeszéd műsorában Czabai Balázs tulajdonos.

Hasonló tartalmaink:

Oxigéngyár a város közepén. Így jellemezte a tulajdonosa a Czabai-kertet, amelyben 283 fa áll, de madarak is szép számmal lakják a területet. Április végétől május végéig nem is fogadnak látogatókat, mert ekkor van a fészkelési időszak – magyarázta Czabai Balázs. Kitért arra, hogy valamikor az M7-estől a Dunáig húzódott az erdőterület, aminek a Czabai-kert is része volt; és ez a zárt terület híven őrzi a korábbi vegetáció emlékét.

A Czabai-kert 40 éves jubileuma alkalmából a Poly-Art Alapítvány ünnepséget tart ma 18 órától a Parkvárosi Közösségi Házban. Kihirdetik az Irka által kiírt NyitniKÉK pályázat eredményét, és egy kiállítás is nyílik az alkotásokból. A tárlat május 24-ig tekinthető meg.

Címkék