Babaköszöntő a nagycsaládosok szervezésében

Ha gyermek születik a világra, család is születik – ez volt a mottója a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által szervezett Babaköszöntő nevű rendezvénynek, amit másodjára tartottak meg a budapesti Hajógyári szigeten. A szombat délelőtti esemény elsődleges célja a tavaly született babák illetve szüleik köszöntése volt. A rendezvényen részt vett dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is.

Hasonló tartalmaink:

Életre szólóan szülővé válunk, amikor igent mondunk egy-egy gyermek érkezésére, és határtalan az öröm, amikor megszületik és végre kézbe foghatjuk. Boldogság ez a családnak illetve annak a közösségnek is, ami mellettünk áll.  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ezen gondolatok mentén hívta életre a Babaköszöntőt, ahova az ország minden pontjáról várták a gyermekeket és szüleiket, hogy együtt ünnepeljék a család és főleg a nagycsalád intézményét.

A kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, gyermekkoncerttel színesített családi napra dr. Aradszki András, térségünk országgyűlési képviselője is meghívást kapott.  A politikus úgy fogalmazott: jól működő családok nélkül nincs jól működő társadalom, ezért a gyermekvállalást ahogy csak lehet, ösztönözni kell. Egyúttal hozzátette: mindebben a legalább három gyermeket nevelők különösen csodálatra és támogatásra méltóak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a rendezvényen bejelentette: kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat. A tervek szerint 2018-ban 1500 családnak tudnak nagy értékű csomagot átadni a Családbarát Ország program részeként.

(Fotó: NOE)

Címkék