Az utca művészete Érd főterén

Esős idővel indult, de délutánra nagyon kellemes tavaszi idővel folytatódott a Live Street Art verseny szombaton az érdi főtéren, amit Ruzsnyák Péter nyert meg.  Az élő faldekorálás témája a fogyasztói társadalom volt a közösséggel és kapcsolatokkal szemben. A legjobbakról szakmai zsűri döntött. 

Hasonló tartalmaink:

A Szepes Gyula Művelődési Központ az Érdi Ifjúsági Önkormányzattal karöltve hirdette meg alkotói pályázatát street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreztek a műfajjal kapcsolatban. A Pelikán sétányon 3*2 méteres falfelületekre kezdte meg az alkotást az előzetesen, a szakmai zsűri (Házi Andrea képzőművész, Janiga Lívia, Ágó Mátyás; Érd főépítésze, Urbán Jonatán diákpolgármester, Mikóczi Gábor, Fejes András) által kiválasztott tíz művész, akik között képzett képzőművészek is voltak.

Ágó Mátyás főépítész az eredményhirdetés során a gratuláció mellett elmondta, hogy az elkészült alkotások a városnak igazi fénysugarat adnak, hiszen nagyon fontos, hogy a fiatalok is maguknak érezhessék a köztereket. A street art pedig szépen összeérintheti a képzőművészetet a városképpel.

A díjakat a szakmai zsűri mellett T. Mészáros András, Érd polgármestere, Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója, valamint Sági Bálint, a Bazis Store tulajdonosa adta át.

Különdíjat kapott, Juhász Nóra, Fazekas Levente, Mészáros Patrik, Horváth Zoltán.

A LIVE STREET ART végeredménye pedig: 

I. helyezett: Ruzsnyák Péter

II. helyezett: Varga László

III. helyezett: Horváth Benedek

A nap zárásaként a népszerű Hősök hip-hop formáció adott élő koncertet. Az alkotások még két hétig megtekinthetők a Pelikán sétányon, utána pedig vándorkiállításként találkozhatunk vele újra.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék