Két arany-, egy ezüst-, egy bronz Hollandiából

A harmadik világkupa-állomáson volt érdekelt a hollandiai Stadskanaalban a két érdi kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna. Előbbi a tőrözőknél ezüst-, utóbbi bronzérmet ért el, de Krajnyák még a párbajtőrösöknél aranyérmes lett, míg ketten a párbajtőr csapatban lettek elsők.

Hasonló tartalmaink:

Dani Gyöngyi kezdte meg előbb a versenyt. A párbajtőrözők B-sérültségi kategóriájában a csoportkört négy győzelemmel és két vereséggel abszolválta az érdi versenyző. Ezt követően a tizenhat között görög ellenfelét verte 15–11-re, majd a nyolc között az ukrán Tatjana Poznyak 15–8-ra nyert, így Dani a hetedik helyen zárt.

Az A-kategóriában Krajnyák Zsuzsanna mind az öt csoportmeccsét megnyerte (25–8-as különbséggel), a nyolcaddöntőben a hongkongi riválist simán verte (15–5), a nyolc között egy másik hongkongit 15–7-re múlt felül, de a harmadiktól már kikapott, így bronzérmet szerzett (ahogy a másik magyar, Veres Amarilla is).

A szombati játéknapon tőrben indultak a magyarok, ahol Krajnyák itt is öt győzelemmel zárta a csoportkört, a 16 között izraelit vert 15–1-re, majd hongkongit 15–9-re. Az elődöntőben Hajmási Éva következett, akit 15–6-tal búcsúztatott, majd egy újabb hongkongi jött a sorban, de már a fináléban, ahol kiélezett csatában 15–14-re nyert Krajnyák, így aranyérmes lett.

Dani Gyöngyi a tőrözőknél ötből három meccset nyert a csoportban, s jól osztotta be energiáit. Harmadik kiemeltként meccs nélkül került a nyolc közé, ahol német ellenfelét verte könnyedén 15–3-ra, aztán a grúz riválist 15–12-re, de a döntőben az olasz vívó 15–5-re győzött, így Dani második lett.

A hollandiai vk-állomás utolsó napján a női párbajtőr csapatverseny következett. A magyarok Dani Gyöngyivel és Krajnyák Zsuzsannával a soraiban az elődöntőben kezdtek, ahol a franciákat győzték le 45–40-re, majd a döntőben a lengyeleket győzték le viszonylag könnyedén 45–36-ra.

 

Címkék