Harmincadszor tekerték körbe Érdet

Az április 23-ról elhalasztott, harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túrát pótolták május 14-én délelőtt. A harmincadik városkerülésre ismét megtelt a város főtere, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.

Hasonló tartalmaink:

A főtéren különböző kísérőrendezvények színesítették a programot, úgy mint a Bolyai János Általános Iskola egyik osztálya, amely a BMX-ről énekelt. A túra szokás szerint a főtérről az Ercsi út felé vette az irányt, majd a temető irányából az ófalusi pincesoron ment a menet a Téglagyár, illetve a Duna-part felé, ahol az Érd Körbe Egyesület kezdeményezte, hogy egy játszóteret hozzanak létre.

Hallgassa meg a rendezvény után készült értékelést Csengeri Attila főszervezővel!

Visszafelé ismét a gáton haladt a hömpölygő tömeg, s a Fő utca, Felső utca szakaszon tértünk vissza a Főtérre, ahol egy kisebb pihenő után a 30 kilométeresek továbbmentek, a tíz kilométeres távot választók pedig befejezték a kört.

A nagyobb távot választók viszont a Zámori út felé folytatták egészen a Parkvárosi napközis táborig, ahonnan egy kisebb pihenőt követően mentek Érdliget felé, hogy visszatérjenek a Főtérre. A legnagyobb táv a 60 kilométeres, a tavaly elhunyt Sólyom Lajosról elnevezett emlékkör volt, amely Diósdon, Törökbálinton, Biatorbágyon, Etyeken és Sóskúton keresztül vezetett.

A 30. Érd Körbe legszínesebb programja viszont talán mégsem a túra volt, hanem a bringaszépségverseny. Bár, itt jegyezzük meg, a kerékpárok legkülönfélébbek voltak. A velocipéd most sem maradt ki, de a női és férfi bringák mellett futó-, szobor-, összteleszkópos, mountain bike, bmx, tandem-, elektromos-, utánfutós-, fekvő- vagy éppen szimplán szoborkerékpár is megjelent, szóval tulajdonképpen minden kétkerekűre (vagy többkerekűre) volt példa. „Vannak nagyon sokan, akik évek óta jönnek, de vannak mindig újak is, de nem csak Érdről, hanem a környező településekről is. Ez egy nagyszerű városépítő rendezvény.” – kezdte a főszervező, Csengeri Attila.

Az Érd Körbe Egyesület elnöke megjegyezte: már nem csak azok szeretnének részt venni rajta, akiknek van kerékpárjuk, hanem azok is, akiknek nincs. „Ebben is próbálunk előrelépni egy közbringa-rendszerrel. Ez is lehetséges, hogy előbb-utóbb ez is megtörténjen Érden.”

(fotó: Boros Sándor)

Címkék