Tovább erősítenék a helyi vállalkozói klímát

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő szerdán részt vett a sóskúti Mapei Kft. alapkőletételén. A politikus az ünnepségen hangsúlyozta: a térség polgármestereivel együtt azon munkálkodik, hogy minél több vállalkozás jöjjön ide, Budapest déli kapujához.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Dr. Aradszki András (Fidesz-KDNP) kiemelte: a térség adottságai kedvezőek, az elérhetőség kiváló, és a fejlesztéseknek köszönhetően – mint például a csatornázás – fogadni tudják a beruházókat.

– További lépéseket teszünk abba az irányba, hogy a vállalkozói klíma helyi szinten is megerősödjön – tette hozzá Aradszki András.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az energiaügyért felelős államtitkár az ország gazdasági helyzetéről szólva kitért arra, hogy a magyar gazdaságot jellemző fundamentumok versenyképesek más, fejlettebb országokéval.

– Gondolok itt az alacsony költségvetési hiányra, az európai uniós átlagot meghaladó növekedésére, az államháztartási hiány csökkenő tendenciájára, és egy olyan növekedési pálya elindulására, ami nem az olcsó munkaerőn, hanem a szakértelmen, a hozzáértésen és a versenyképesség erősítésén alapul – hangsúlyozta Aradszki András, hozzátéve: ahhoz, hogy mindezeket elérjék, olyan vállalkozások kellenek, mint a Mapei. Mint fogalmazott, több olyan vállalkozás van a térségben, amely hozzásegített ahhoz, hogy stabil, jó vállalkozói környezetet teremtő gazdasági helyzet alakuljon ki.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

König Ferenc, Sóskút polgármestere, Aradszki András országgyűlési képviselő, Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője, Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója és Kopacz Tamás termelési vezető (Mapei Kft.)

 

A politikus hangsúlyozta: Magyarország az adók, a bérköltségek csökkentésével továbbra is fent kívánja tartani azt a kedvező gazdasági klímát, ami a vállalkozásokat arra ösztönzi, hogy újabb beruházásokba kezdjenek, és folytassák alkotó tevékenységüket.

A Mapei Kft. sóskúti üzeme a 2000-es évek elején épült, és mintegy tíz esztendeje tovább bővült. Most a meglévő mellé egy körülbelül 8000 négyzetméteres raktárépületet húznak fel, elhelyeznek egy porkeverő gépsort és bővítik az adalékszergyártást – tudtuk meg Markovich Bélától, a cég ügyvezetőjétől.

Az építkezés november végére fejeződik majd be, és a gépek telepítése után, jövő márciusban kezdődhet meg a termelés az új létesítményben. Hosszú távon 20-30 fővel emelkedik majd  cég dolgozóinak létszáma; jelenleg 170 főt alkalmaznak, köztük több érdi lakost is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

Címkék