BRONZÉRMES AZ ÉRD!!!

A bronzcsatának is beillő ÉRD–DKKA mérkőzés a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában nem hozta azt a várt csatát, erről pedig Szabó Edina együttese tehet, miután az első percekben a vendégek kétszer is két góllal vezettek, de a szünetre már kilencgólos előnyt dolgozott ki az ÉRD, amely végül ugyan csak három góllal nyert, de így is bronzérmes!!!

Hasonló tartalmaink:

Valamivel két órával a kezdés előtt értek be az ÉRD Arénába a csapatok. Mind az érdiek, mind az újvárosiak nagy mosollyal az arcukon lépték át a küszöböt, de a vendégeknek hamar arcára fagyott a mosoly (ha nem tűnt el).

Hét perc alatt kétszer vezetett két góllal György László együttese. A 4–2-es újvárosi vezetést azonban nagy gólcsend követte. 6:14 után a következő vendég találat  21:10-nél esett, de ekkor az ÉRD már öt góllal ment, köszönhetően Katarina Krpezs-Slezák megindulásának, aki mellé a társak is csatlakoztak. A szünetben a DKKA mindössze hat gólt lőtt a tizenöt kapott mellett. Viszont ami az érdieket dicséri, hogy a Kohász felállt fal ellen egyszer sem volt eredményes harminc perc alatt (kétszer hetesből, négyszer lerohanásból/gyorsindításból). A remek védekezés után viszont kissé „unalmassá” vált a meccs. Pedig az 1800 néző, a bronzcsata és alapból is egy ÉRD–DKKA ritkán unalmas…

A második félidő első momentumaként viszont meglőtte első gólját a Kohász, akitől várni lehetett, a horvát égimeszelő,Camila Micijevic volt eredményes, majd még egyszer. De a túloldalon Kiss Nikolett is vágott kettőt, szóval ez csak statisztikai érdekesség lett.

A fordulás után sem hagyott alább az érdi lendület, de a vendégek megtalálták az iramot, de miután az ÉRD már tízzel is vezetett, Szabó Edina pályára küldte azon játékosait, akiket eddig jobbára nélkülözött. De hiába faragott le jelentős részt a hátrányából a Kohász, az ÉRD 29–26-ra nyert és ezzel biztosította bronzérmét a bajnokságban, miután a szerdai Mosonmagyaróvár elleni hazai és az Alba Fehérvár elleni idegenbeli meccs eredményétől függetlenül harmadik helyen végez!

Zsinórban ötödször!!!!

„Az első félidőben odaadtuk a kezükbe ezt a mérkőzést. Rengeteg ziccert hibáztunk,technikai hibát csináltunk, amiből lett meg ez a különbség. Annak ellenére, hogy úgy kaptunk tizenöt gólt, hogy kapusunk jól védett. Elöl teljesen tanácstalanok voltunk. Hat gólt lőni az első félidőben elég ritka.” – mondta Kovács Anna, a dunaújvárosiak jelenlegi, az érdiek korábbi jobbátlövője.

„Nagyon boldogok vaguynk, hogy sikerült ezt a meccset itthon megnyerni. Minden nyertes meccs boldog nekünk, de ez különösen. Volt kicsit több, mint két hetünk készülni. Mindent mozgósítottunk, az edzésen, mert nagyon szerettük volna ezt itthon megnyerni és ez sikerült. Hipp-hipp-hurrá. Nagyon jó, de van még két meccsünk és azt is szeretnénk úgy lezárni, hogy nyerünk.” – mondta Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 24. FORDULÓ
ÉRD–DUNAÚJVÁROSI KKA 29–26 (15–6)
ÉRD Aréna, 1800
néző. V: Bacs, Bóna

ÉRD: JANURIK – KRPEZS 9 (5), M. GONZÁLEZ 5, A. BULATOVICS 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 1, Fekete B. 2.

Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), SIGNATÉ 3, Gulyás, Kiss N. 2, Araújo 2, Barján, Szabó L. 2 (2), Takács K.

Edző: Szabó Edina

DKKA: CSAPÓ – Klujber 4 (1), Kovács Anna 3 (1), SZALAI B. 6, Cifra, Micijevic 6, Rácz-Vincze 1

Csere: Pálinkás (kapus), Kudor 2 (1), Molnár B. 4, Takács D., Karnik, Grosch

Edző: György László

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–4. 21. p.: 10–4. 28. p.: 13–5. 37. p.: 19–9. 45. p.: 23–15. 51. p.: 26–21.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/7, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Nagyon készültünk erre a meccsre, és ebben az első félidőben ez benne is volt. Az az egységesség, küzdőképesség, az „együttjáték”, az jól érzékelhető volt. Az a hihetetlen akarat, amivel a lányok játszanak. Az első félidőben nagyon magas színvonalú volt az érdi védekezés, egészen fantasztikus kapusteljesítménnyel. A második félidőről nem szeretnék sokat mondani. Ami a lényeg: minden játékosunk pályára lépett, érezhette, milyen ilyen fantasztikus hangulatban, ilyen szurkolók előtt egy ilyen meccsen játszani. A harmadik hely értékelése nem ez a pillanat. Ez egy kiegyensúlyozott bajnokság, az ÉRD az utolsó pillanatig százszázalékosan fog játszani, annak ellenére, hogy különösebb tétje nekünk már nincsen, de ez így korrekt. Másoknak is ezt így kell értékelni. Ettől függetlenül elkezdődik a jövő építése.

György László: – Az első félidőben eldőlt ennek a meccsnek a végkimenetele. Öt perc sanszunk volt, aztán átvette az irányítást az ÉRD. Támadójátékunkkal óriási probléma volt, keresztmozgásainkat leváltották, betöréseinket kivédekezték, technikai hibákat vétettünk. Ha eljutottunk lövésig, akkor Janurik Kinga semlegesítette ezeket, úgyhogy kialakult a kilencgólos különbség. Onnantól kezdve nem hogy egy ÉRD, egy gyengébb képességű csapat ellen is nehéz lett volna. Pozitívum a második félidő. Harocsabban, tudatosabban jöttünk ki az öltözőből, megnyertük a második félidőt. Ebből tudunk többet meríteni a következőkre. Nagyon fontos két meccs áll még előttünk. Nekünk az a célunk, hogy a negyedik helyet megszerezzük.

Címkék