Több mint százötven labdarúgópalánta játszott

Az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE rendezésében zárult az U7-es és U9-es korosztály Bozsik-programja. A tavaszi negyedik körben mindkét korosztályban 13-13 csapat mérte össze tudását, a kisebbeknél 54, a nagyobbaknál 107 labdarúgó lépett pályára.

Hasonló tartalmaink:

A Bozsik-programban az eredményt hivatalosan nem számítják, hiszen a cél elsősorban a labdarúgás megszerettetése a gyerekekkel.

A budaörsi alközpont csapatainak részvételével zajló fesztiválon az Érdi VSE házigazdaként vett részt, mellettük a Százhalombattai LK, a Százhalombattai VUK SE, az Asterix SC Érd, a Budaörsi SC, a szintén budaörsi Liver, a Diósd, a Fogócska SE, a Tárnok Bolha, Törökbálinti LASE, a Törökbálinti Focisuli, a zsámbéki Palánták SE és a Herceghalom vett részt. Miután az U7-eseknél egy csapat három főből állt, ezért több egyesület is több gárdát szerepeltetett. Az U9-esek meccsein pedig ötfős csapatok álltak ki.

A Bozsik-program hátránya, hogy az edzők pályafelügyelőként működnek, így kevés lehetőségük akad arra, hogy saját csapatuk teljesítményét nyomon kövessék.

– Szerencsére mindkét csapatunknak láttam egy-egy meccsét, mindkettőnél nagyon ügyesek voltak. Szépen passzoltak, szép gólokat lőttek. – értékelt ifjabb Novák Ferenc. Az Érdi VSE U7-es és U9-es csapatának edzője hozzátette: A csapat fejlődése folyamatos, hiszen sokan vannak.

– Ennek a fesztiváljellegnek pont az a lényege, hogy mindenki játsszon, ne legyenek pihenő gyerekek. Ezért vannak a pályák mellett is műhelyfeladatok. – mondta Kun István, az OTP Bozsik-program Ferencvárosi TC régiójának egyesületi program szakmai vezetője, majd arra a kérdésünkre, hogy miért nem számolják hivatalosan az eredményt elmondta, azért, hogy a foci egy örömforrás legyen, a gyerekek ne azért jöjjenek ide, hogy megfeszülünk, mert nyerni kell, hanem a játék öröméért.

– Egész jól sikerült. Három gólt szereztem, egyet külsővel, egyet belsővel. Azért szeretem, mert jól játszanak a csapatok. – mondta Szlovák Levente, az Érdi VSE U7-es játékosa, aki a záró tornán csapata legügyesebb játékosa lett.

Az érdiek közül a harmadik Bozsikon Menyhárt Olivér lett a legjobb. – Nagyon jó érzés volt. Szerintem most is jól játszottam. – mondta, majd amikor megkérdeztük, hány gólt lőtt, annyit mondott: nem számoltam, mert sokat. – Azért szeretem csinálni, mert suliban már elkezdtem és amiatt nagyon megtetszett.

A normál kétkapus játék mellett vonalfoci, célbarúgás, illetve labdaérzékelés is a műhelyek között szerepelt.

Az U7-es korosztály 54 labdarúgója közül minden egyesületből a legügyesebb játékos oklevelet és csokit kapott, ezeket pedig az Érdi VSE házi góllövőlistáját vezető Melczer Vilmos, a csapat kapitánya, Kertész Ferenc, illetve a vezetőedző, Limperger Zsolt adta át.

Az U9-esek mérkőzései 10 pályán zajlottak, de a célbarúgó verseny is sikeres volt, hiszen aki kilőtte a kapu sarkát, az külön csokit kapott. A tornára kilátogatott dr. Aradszki András, Érd országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár, valamint T. Mészáros András, Érd polgármestere is. Az eredményhirdetésnél az Érdi VSE-től Koós Gábor adta át az okleveleket, melyhez segítséget kapott a Ferencvárosi TC technikai vezetőjétől Haáz Ferenctől, aki tagja volt az 1984-es ifjúsági-Európa-bajnokságot nyerő magyar csapatnak.

A Bozsik-program tavaszi záró fesztiválja után az Érdi VSE U7-es, U9-es és U15-ös lány csapata egy családi napot tartott az Ercsi úti sporttelepen, mely természetesen rengeteg focizással telt, és a fiatal labdarúgók összemérték erejüket a szülők csapatával is.

Címkék