Különleges Bozsik-torna volt

Tárnokon rendezték meg az U7-es és U9-es Bozsik-program budaörsi alközpontjának tavaszi második fordulóját, ahol a KSK, illetve a Bolha pályáin külön rendezték a tornát – számolt be róla az Érdi VSE hivatalos oldalán.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE a Ferencvárosi TC régiójába, azon belül a budaörsi alközpont érdi csoportjába tartozik. Eddig az U11-es és U13-as csapatoknál rendeztek csak az alközpont csapatainak fordulót, ám tavasztól a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a második és negyedik tornán a teljes alközpont részt vesz, emiatt lett egy időben két helyszínen az U7-es és U9-es torna.

Az újítás ezúttal, hogy ezen a tornán az U9-eseknél nem csapatok, hanem az egyesületek sportolói álltak össze egy-egy csapattá. A résztvevő egységek hat 40×20 méteres pályán játszottak 4+1-es felállásban, de további két figyelemmegosztó (négykapus és vonaljáték) és két technikai pálya is volt.

„Az MLSZ nem a csapatokra, hanem arra volt kíváncsi, hogy a gyerekek hogyan állják meg a helyüket egy-egy új társaságban, mennyire tudnak alkalmazkodni, beilleszkedni. Teljesen jól szerepeltek az Érdi Városi Sportegyesület gyerekei. Próbáltuk nem egyesével szétszórni őket, hanem esetleg kettesével, hogy valamilyen kapocs azért legyen.” – mondta Molnár László a Bozsik-program érdi alcsoportjának vezetője. „Vannak olyan állomások (pályák – a szerk.), ahol nem egymás elleni játék van, hanem bizonyos játékhelyzetek gyakorlása, oktatása, egy az egy elleni párharc, nem kapura történő játék, hanem vonalfoci, vagy négykapus, figyelemmegosztó játék.” – fogalmazott Molnár László a Bozsik-program érdi alcsoportjának vezetője, az Érdi VSE Bozsik-egyesületi vezetője.

A tizenhárom perces mérkőzéseken az eredményt nem számolják, azonban az egyesület képviselője egy legjobb játékost kijelöl, az Érdi VSE nyolc játékosa közül végül Szelp Máté lett a legügyesebb.

Az U7-es korosztályban tizenhárom csapat volt érdekelt a Bozsik-programban, ám a szervezők kérésére egy egyesület csak három játékost delegált.

Ifj. Novák Ferenc mind az U9-es, mind az U7-es csapat edzője, ám mivel két helyszínen rendezték a tornát, ezért ő a kisebbekkel volt.

„Jól szerepeltünk a tornán, jó volt a szervezés is, de az időjárás nagyban rányomta bélyegét a mérkőzésekre.” – fogalmazott a csapat trénere, utalva arra, hogy szombat délelőtt hidegben és erős szélben játszottak a csapatok.

Címkék