A városközponttól az Érd Arénáig tarthat a sétálóutca

Zajlik a tervezése a Pelikán sétány meghosszabbításának, ugyanis a Modern Városok Program részeként jövőre teljesen megújul a Kós Károly Szakképző Iskola.  A fejlesztés által lehetőség volna a városközponti sétány folytatására, úgy, hogy az iskolai élet végre méltó módon bekapcsolódna a város központjába. 

Hasonló tartalmaink:

Két-három osztállyal bővülne a Kós Károly Szakképző Iskola, ami a tervek szerint hamarosan teljesen megújul. A szakképzési centrumként is működő intézmény nemcsak az érdi és a szomszédos település fiataljainak, hanem az egész járásban élő diákoknak jelentene egy szakmai bázist, ami Pest megyében is példaértékű volna. T. Mészáros András polgármester szerdán bejelentette, hogy a elkészültek a kiviteli tervek, rövid időn belül lefolytatják a közbeszerzési eljárást és elindulhat az iskola bővítése és felújítása.

A beruházás során folytatnák a városközponti Pelikán sétányt. A tervek szerint a Főtértől egészen az Érd Arénáig kiépítenék a gyalogos és kerékpáros utat, ehhez azonban meg kell vásárolnia az önkormányzatnak az Ercsi út 4. szám alatti ingatlant. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése tavaly rendkívüli ülésen döntött arról, hogy az értékbecslési szakvélemény alapján összesen 29,8 millió Ft értékben vételi ajánlatot tesz a tulajdonosnak. A polgármester elmondta, hogy jelenleg az egyezkedés zajlik, amennyiben a tulajdonos a felajánlott vételárat nem fogadja el, az ingatlan kisajátításának kezdeményezését indítványozza a város.

A sétány meghosszabbítása a jelenlegi szakaszban az Ercsi útig biztosított, még pedig úgy, hogy a jelenlegi rendőrségi épületet elbontják és azon keresztül folytatják a sétálóutcát, onnan pedig a Kós Károly iskola udvarát is bekapcsolva lehetne tovább sétálni az Orvos utca felé. A tervezők a Kós iskola és az Érd Aréna közötti szakasz folytatását jelenleg még tervezik.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék