Előrehaladás a Modern Városok Programban

Hamarosan egy teljesen új, integrált szociális ellátó központ építésébe kezd a város, amelybe az összes ellátás – a Habilitációs Központot kivéve – egy korszerű, az Európai Unió előírásainak megfelelő komplexumba kerül majd. A jelenleg Idősek Otthonaként működő épületbe pedig a hajléktalan ellátás költözik. 

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a központ kiviteli tervei elkészültek, a 6000 négyzetméteres épülettömb kivitelezőjének kiválasztását hamarosan közbeszerzési eljárás keretében kiválasztják és a tervek szerint jövő tavasszal elindul a beruházás.

A szociális intézményi szolgáltatások jelenleg szétszórtan, jelentősen amortizálódott intézményekben zajlanak, ezért szükséges volt találni egy olyan ingatlant, ahol az egyes szolgáltatások – kezelhető elosztásban – összevontan biztosíthatók. Ezzel a költséghatékony beruházással a város több, nagy méretű rekonstrukciós beruházás helyett, egy fenntarthatóbb rendszerelemet hozhat létre.

Előzetes számítások alapján a Topoly utcai telektömbben valósulhat meg a beruházás. Az ingatlanon található Időseket Ellátó Központ főépületének átalakításával, új épületszárny megépítésével új Koncentrált Szociális és Gyermekjóléti Intézmény (idősek nappali ellátása, ápolása, gondozása, hajléktalan ellátás, a családok átmeneti otthona szolgáltatás, továbbá a Szociális Gondozó Központ székhelye, gazdasági feladatokat ellátó iroda) jön létre.

A polgármester beszámolt arról is, hogy elkezdték az engedélyeztetési eljárását a Bagoly utca-Fehérvári úti rendelő építése és a Tárnoki úti óvoda felújításának vonatkozásában. Rövid időn belül tehát mindkét esetben elkezdődik a kivitelezés.

Címkék