Tatai kiruccanás, kisvonatozással

Az érdi Időseket Ellátó Központ nyaranta rendszeresen szervez az ellátottak részére tábort és kirándulásokat. Az Érdi Szociális Gondozó Központhoz tartozó intézmény Tatára szervezett buszos utazást, amelyen 25-en vettek részt – az idősekhez a Habilitációs Központ két fiatalja is csatlakozott. A kirándulás legkedveltebb programja a kisvonatos városnézés volt.

Hasonló tartalmaink:

Bagonyi Éva, a központ szociális és mentálhigiénés munkatársa elmondta: nagyon fontosnak tartják ezeket a külső eseményeket, mert az ellátottak új élményekkel gazdagodnak, és kizökkentik őket a mindennapokból.

Az úti célt az éves terv készítésekor esedékes lakógyűlésen, mindig közösen szokták megbeszélni, figyelembe véve az ellátottak egészségi állapotát is. A kirándulásokat a nappali ellátást igénybe vevőkkel együtt szervezik. Most a Habilitációs Központból is velük tartott két fiatal. Bagonyi Éva szerint mindannyian nagyon élvezték a tatai kirándulást, a kisvonatos városnézés volt a favorit.

Az érdi időseket ellátó központ bentlakásos intézményében 66 fő a létszám, a nappali ellátásban pedig 30 körül van. Az átlagéletkor 75 év, de a tatai kiránduláson 91-92 évesek is részt vettek.

Címkék