Kariatidák a nyugdíjasoknál

Szüreti mulatságot tartottak tegnap délután az Idősek Otthonában. Nemcsak a lakók, hanem az Idősek Klubjának nappali ellátásában részesülők is ellátogattak az ünnepségre, ahol uzsonna és zenés műsor, valamint egy különleges meglepetés várt az idősekre.

Hasonló tartalmaink:

Mint Érsek Sándorné tagintézmény-vezető tudósítónknak elmondta, az idősek nagyon kedvelik azokat a rendezvényeket, amelyek fiatalkorukra, a régi időkre emlékeztetik őket. Az otthonnak vannak olyan, ágyban fekvő lakói is, akik már nem mobilizálhatók; ha az ebédlőben rendezett mulatságon nem is tudtak részt venni, ők is örültek az ünnepi uzsonnának, a pohárka bornak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szervezők programról is gondoskodtak: a Kariatidák Görög-Magyar Nők Kulturális Egyesülete látogatott el az idősekhez. Mint megtudtuk, a Kariatidák egyesület budapesti alapítású, tizenhét éve működik. Falunapokon, idősek otthonában, görög nemzetiségi rendezvényeken lépnek fel. Az érdieknek görög népdalokat adtak elő, és bemutatták táncaikat is. A nyugdíjasok nagy örömmel fogadták őket, hiszen, ahogy egyikük fogalmazott, ha a táncot már nem is bírja a lábuk, lelkileg feltöltődnek. A Kariatidák után Rozbora András és zenekara – ők visszajáró vendégek az Idősotthonban – muzsikált a szépkorúaknak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A mulatság a következő napokon is folytatódik: az idősotthonból és az Idősek Klubjából több mint harminc nyugdíjas vesz részt a város által rendezett, az idősek világnapja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi műsoron, péntek délután, hétfőn pedig ugyanezen alkalomból az otthonban és a klubban is köszöntik majd az ott dolgozók az ellátottakat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék