Újbort is lehet kóstolni a szüreti mulatságon!

Soha nem volt korábban olyan év, amikor már augusztus 15-én elkezdhették volna a szüretet, mint idén. Ugyanakkor, bár bizonyos gyümölcsök esetében nem zártak jó évet a termelők, a szőlő kivételnek számít, mert mind a termés minősége, mind a mennyisége jó, amit a szombati szüreti mulatságon már mindenki tesztelhet is, mondta el az Érd TV-nek Martonosi Tamás, az Érdi Pincetulajdonosok Egyesületének elnökhelyettese.

Hasonló tartalmaink:

A szüreti mulatság fontos közösség-összetartó és hálaadó ünnep már évszázadok óta, ilyenkor régebben a családok, ma pedig már nagyobb közösségek gyűltek és gyűlnek össze, hogy megünnepeljék és köszönetet mondjanak a termésért. A szombaton az ófalusi pincesoron 12. alkalommal megrendezésre kerülő szüreti mulatság az évek alatt pár százból több ezer fős programmá nőtte ki magát, ami nem is csoda, hiszen számtalan színes program várja idén is az érdeklődőket.

A kicsiknek állatsimogatóval, népi játszóudvarral, bűvész és táncos bemutatókkal, előadásokkal és koncertekkel készülnek a szervezők, de lesz Szüret Szépe választás, must és újbor kóstolás,  lovaskocsis szüreti felvonulás kisbíróval és préselés, taposás is. A Forrás Néptáncegyüttes “Mezőföldi képeskönyv” című táncszínházi előadása után az Időutazó Rock Band és a Bohemian Betyars ad majd koncertet, végül este DJ Gangoval táncolhatja álomba vagy révületbe magát mindenki a hajnalig tartó szüreti utcabálon.

A részletes programot elolvashatja korábbi cikkünkben vagy a programajánlóban

Ha Te is kisvonattal szeretnél a rendezvényre érkezni, akkor jó, ha tudod az alábbiakat:
A jármű a Kálvin téren található ideiglenes buszmegállót használja a városközpontban. Ezt a taxiállomás és a Volánbusz megállója között találod a Budai úton

A kisvonat a városközpont és a rendezvény között közlekedik, közbenső megállóban nem áll meg.

Az első járat 10:00-kor indul a Kálvin térről, majd várhatóan minden egész és fél órakor indulnak a továbbiak. A kapacitás maximális kihasználása miatt törekszünk, hogy folyamatosan járjon a szerelvény.

Az utolsó járat várhatóan 21:00-kor fog indulni a Pincesorról.
Korlátozott számban állnak rendelkezésre a férőhelyek, előfordulhat, hogy meg kell várnod a következő járatot. Előre is köszönjük a megértésedet és türelmedet.
A kisvonatra irányonként 200 forintért válthatóak jegyek. Ha retúrjegyet vásárolnál, azt előre jelezd a kalauznak, mert megkülönböztetett jegy jár Neked.
A kisvonatra babakocsit fel lehet tenni.
A járatokat 3 éven aluli gyermekek díjtalanul használhatják, amennyiben a kísérőjük ölében foglalnak helyet.
Találkozzunk a helyszínen! #ÉrdiSzüret

Címkék