Megyei rangadó!

Az elmúlt években számos rendkívül izgalmas mérkőzést játszott egymással az ÉRD és a Vác, amelyek a női kézilabda NB I második fordulójában találkoznak.

Hasonló tartalmaink:

Mind az ÉRD, mind a Vác egy ötgólos győzelemmel kezdte az élvonal 2018/2019-es kiírását. A Janurik Kingát nélkülöző érdiek az újonc Eger otthonában nyertek 33–28-ra, míg a váciak nem kis skalpot gyűjtöttek, hiszen hazai környezetben a Dunaújvárost verték meg.

A váciaktól ugyan többen is távoztak a nyáron, hiszen Lakatos Rita és Kovács Patrícia is eligazolt a Dunakanyarból, azonban az együttes gerince együtt maradt, így Karoline de Souza, Barbara Arenhart, Kácsor Gréta, a korábbi érdi, Barján Bianka, Szanja Radoszavljevics, és Dijana Jovetics mellé számos fiatal érkezett, azaz a váciakkal komolyan számolni kell.

Az érdiek számára pedig intő jel, hogy a Győr ellen megsérülő Janurik Kinga játéka továbbra is kérdéses. Azonban az idény első hazai mérkőzésén a szurkolók által segített ÉRD-nek nem is lehet más célja, mint a győzelem. Amely egyben egy visszavágás is lenne a májusi és december, váciak elleni vereség miatt.

Szabó Edina alakulata eddig hússzor találkozott a váciakkal tétmérkőzésen, az egyetlen Magyar Kupa-mérkőzésen az ÉRD 26–25-re győzött, majd a lefújást követően botrányba fulladt a mérkőzés. Ami a bajnoki összecsapásokat illeti, az ÉRD és a Vác is kilencszer nyolcszor nyert, egy döntetlen mellett. Igaz, hazai pályán négyszer kapott csak ki a Váctól, először az ÉRD történetének első élvonalbeli hazai mérkőzésén, majd a 2012/2013-as és a 2015/2016-os kiírásban, legutóbb pedig az említett májusi találkozón.

De ha a szurkolók nyolcadik emberként űzik az érdieket, akkor nem lehet kérdés a mérkőzés kimenetele.

A szeptember 8-án, 18 órakor, az ÉRD Arénában kezdődő mérkőzést Nagy Ferenc és Túróczy József vezetik.

Női kézilabda NB I, 2. forduló
09.08., 18.00:
ÉRD–GVM Europe-Vác

(Fotó: handballerd.hu)

Címkék